Роналдо званично промовисан као нови члан Ал Насра

Кристијано Роналдо је и званично промовисан као нови члан Ал Насра.

Фудбал 03.01.2023 | 19:15
Роналдо званично промовисан као нови члан Ал Насра

Клуб из Саудијске Арабије приредио му је фантастичну промоцију којој је на стадиону Мрсул парк присуствовало 25.000 гледалаца.

То је пун капацитет статиона, а дан пре промоције врадала је права помама за улазницама чија је цена била три фунте.

Стигло је преко 130.000 захтева за картама, али су само они најбржи најсрећнији успели на време да их обезбеде.

 

Роналдо је на стадион стигао у пратњи председника Ал Насра, Мусалија Ал-Муамара.

У клубу су ово назвали "историјским догађајем".

Спекулише се да ће за две и по сезоне зарадити пола милијарде евра.

"Овај уговор је јединствен јер сам и ја јединствен играч. Тако да је то нормално", рекао је Роналдо.

Роналдо се прво појавио на конференцији за медије у друштву председника и тренера Рудија Гарсије.

"Веома сам поносан што сам овде, што сам донео велику животну одлуку. Завршен је мој посао у Европи, освојио сам све, играо за највећеклубове. Ово је за мене нови изазов, хвала Ал насру што ми је дао прилику да промовишем фудбал младим генерацијама у овој земљи", каже Роналдо.

"Кад сам донео одлуку, породица ме је подржала, посебно моја деца. Срећни су, осећамо се добро овде. људи нас воле, поносан сам", додао је.

Открио је и какве су му амбиције.

"Ово је сјајна прилика не само у фудбалу, већ да се промени и менталитет нових генерација. Имао сам много понуда клубова у Европи, из Бразилу, САД, Аустралије, Португала, многи су покушали да ме доведу, али сам дао реч Ал Насру. Желим да се развије фудбал у овој земљи. За мене је ово добра шанса, са знањем и искуством које имам, желим да помогнем, да сви овде имају перспективу. Не знам колико људи зна, али Ал Наср има и женски клуб. Желим да се све то развије на још виши ниво", додао је Кристијано.

Његова одлука да оде у Саудијску Арабију многе је изненадила.

"Фудбал у последњих 10-15 година се променио. Сви су спремнији. Видели сте на Светском купу. Има изненађења, Јужна Кореја, афрички тимови, Костарика чак. Еволуција фудбала је другачија, зато сам желео промену. Не брине ме шта људи кажу, то је моја одлука, зато сам срећан што сам овде. Лига је јака, иако нисам видео много мечева. Једва чекам да играм, могао бих већ прекосутра, ако тренер тако одлучи. Желим да уживам још у фудбалу и чиним људе срећним".

Обећао је и да ће у Ал Насру обарати рекорде.

"Ја сам посебан играч, хоћу да оборим и неке рекорде овде. За мене је то нешто сасвим нормално", насмејао се Роналдо. За крај, оставио је поруку навијачима. "Једноставно, дошао сам да победим, уживам, да научим културу ове земље и да са свима у клубу уживам и играм фудбал", рекао је Португалац.

Кристијано је, у друштву тренера и председника, потом представљен саиграчима у свлачионици.

Играчи су га одушевљено поздравили.

"Даћу све од себе да помогнем екипи да побеђује и да остваримо заједничке циљеве", рекао је Кристијано, који је потом изашао пред одушевљену публику.

Тамо је дочекан уз овације, ватромет.

"Даћу све да играмо одличан фудбал. Веома сам срећан што сте дошли да ме поздравите. Хвала вам свима", поручио је Роналдо присутним на стадиону, пре него што је направио фотографију са млађим генерацијама играча овог клуба, пре него што је неколико лопти поделио срећним навијачима.

(Б92 Фото: Профимедиа) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Петар

03.01.2023 20:13

Све за лову!!!!

ОДГОВОРИТЕ