Шок: Медведев испао, Корда у осмини финала

Амерички тенисер Себастијан Корда пласирао се у осмину финала Аустралијан опена пошто је у 3. колу славио над руским играчем Данилом Медведевим са 7:6 (9:7), 6:3, 7:6 (7:1).

Тенис 20.01.2023 | 14:32
Шок: Медведев испао, Корда у осмини финала

Потоп фаворита у Мелбурну се наставља! После Рафаела Надала, учешће на првом гренд слему у сезони завршио је и Медведев од којег се много очекивало. Многи су руског играча видели као највећу претњу Новаку у завршиници Аустралијан опена.

Ово је свакако био меч каријере сјајног Американца који је на самом старту меча, у једном од најдужих гемова на овом турниру, показао да неће бити нимало лак ривал. Одмах је направио брејк и добро пољуљао самопоуздање Русу. Уследио је фанстастичан тенис, размена брејкова, изједначење (6:6), а победника је одлучио тај-брејк. У тој игри живаца славио је Корда (9:7).

Амерички тенисер био је одличан и у наставку игре - направио је брејк у другом гему (2:0) и до краја сета није испуштао предност (6:3).

Медведев није налазио решење ни почетком трећег сета, одмах на старту је изгубио сервис, а Корда је стигао до великих 4:2 и ту стао! Американац је почео да греши, Рус је то искусно искористио и стигао до важног преокрета (4:5). Увео је неизвесност у меч бар на тренутак, али више од тога није могао.

(Курир Фото: ЕПА/ЈОЕЛ ЦАРРЕТТ)

Коментари / 0

Оставите коментар