Новак Ђоковић срушио Димитрова за осмину финала

После три сата и седам минута невероватне борбе победио је Новак Григора Димитрова и повреду задње ложе и заслужено изборио пласман у осмину финала Аустралијан опена 15. пут у каријери.

Спорт 21.01.2023 | 12:51
Новак Ђоковић срушио Димитрова за осмину финала

За четвртфинале ће се борити против Аустралијанаца Алекса Де Минора који је у три сета 7:6, 6:2, 6:1 савладао француског представника Бенџамина Бонзија.

Новак је сјајно отворио меч, одмах на старту одузео је сервис ривалу и сигурно чувао предност све до саме завршнице првог сета. У деветом гему имао је српски ас три сет лопте на сервис Димитрова, али није успео да искористи прилику која се указала.

У тим моментима било је јасно да повреда задаје озбиљне проблеме Ђоковићу. Слабо се кретао, што је Димитров максимално искористио. Бугарин враћа брејк, па долази до предности од 6:5. Имао је две сет лопте Григор на Новаков сервис, али је Србин успео да се извуче из неугодне ситуације, па је одлука пала у тај-брејку. А у тај-брејку гледали смо невиђену драму.

Новак стиже до 5:3 и чинило се да ће рутински завршити посао. Имао је и сет лопту на 6:5, али Димитров прави преокрет и долази до нове прилике да освоји сет. Ипак, када је било најпотребније Новак је био на висини задатка.

Сјајно је сервирао, стигао до нове сет лопте и након најдуже размене на мечу освојио кључни поен за 1:0.

У паузи између сетова био је принуђен да затражи лекарску помоћ због проблема са повредом задње ложе.

Сервис је радио посао Новаку у другом сету. Освајао је сигурно своје сервис гемове и вршио притисак на ривала. У маратонском четвртом гему пропустио је Ноле четири брејк лопте, али није дозволио да га то поремети.

Већ у шестом указала се нова шанса, коју користи. Био је то кључни брејк у другом сету. Наиме, до краја је сигурно чувао предност и рутински стигао до великих 2:0 у сетовима.

Уследио је изузетно необичан трећи сет. Новак је направио брејк одмах на старту и уз доста муке потврдио предност. У трећем гему је поново одузео сервис ривалу и повео са 3:0.

Гледали смо серију брејкова. Најпре је Димитров одузео сервис Србину, онда је Новак поново брејкнуо Бугарина, да би Димитров у наредном гему поново одузео сервис Ђоковићу и смањио на 4:2. Ипак, до краја сета Ноле је сачувао брек предности и заслужено изборио пласман у осмину финала Аустралијан опена.

(Курир)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Комсиница

21.01.2023 11:57

Браво шампионе наш! Волимо те.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НАДА

21.01.2023 13:44

Ноле ВОЛИМО ТЕ!!! Знамо да си повређен али те молимо издржи до краја а ми се БОГУ молимо❤???

Name

Марко

21.01.2023 12:03

Браво велики сампионе,сада гази редом до краја до 10.аустралијан опена.Новак Дјоковиц највеци тенисер свих времена.Идемо сампионе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки Србац

21.01.2023 13:52

Браво Ноле !

ОДГОВОРИТЕ