Након побуне: СНСД ће подржати Савјет министара

Предсједник СНСД-а Милорад Додик је рекао да уз све примједбе организације ове странке из Источног Сарајева, СНСД ће сутра гласати за Савјет министара Босне и Херцеговине и Ненада Нешића за министра безбједности у Савјету министара БиХ.

Република Српска 24.01.2023 | 16:17
Након побуне: СНСД ће подржати Савјет министара

„За нас је било важно да имамо и гласове ДНС-а онда када смо усвајали буџет, формирали Владу, када смо бирали четири делегата за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ, ДНС је био коректан партнер у томе“, рекао је Додик.

„Након тога наша организација у Источном Сарајеву и СНСД ће кроз лупу провући све људе и именовања и дати одговоре на сва друга питања“, рекао је Додик након састанка са Љубишом Ћосићем и другим функционерима СНСД-а из Источног Сарајева.

„Договор који смо постигли у вези формирања Савјета министара је веома важан јер то обезбјеђује да Република Српска на прави начин буде заступљена у структурама на нивоу БиХ“, рекао је Додик и додао да су компромиси прављени како би била обезбијеђена што боља позиција Републици Српској.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Источно Сарајево Љубиша Ћосић је рекао да је СНСД велика партија и да имају снаге да кажу различита мишљења и да се та различита мишљења уваже.

„Никакав медијски спин који се појавио и никакво хушкање неће нас убиједити у то да нас је неко искључивао и да смо ми одлазни него ћемо рећи да остајемо привржени политици СНСД-а, а што се тиче ДНС-а задржавамо интегрално мишљење унутар СНСД-а не лично Ненад Нешић него политике које он представља и које су у Источном Сарајеву поражене од стране нашег СНСД-а никада неће имати нашу подршку“, рекао је Ћосић новинарима у Бањалуци.

У протеклим данима дошло је до неслагања у Савезу независних социјалдемократа, када су се функционери ове странке из Источног Сарајева успротивили постављању предсједника ДНС-а  Ненада Нешића на мјесто министра безбједности БиХ.