Дивац посјетио фудбалере Србија у Лос Анђелосу

- Легендарни српски кошаркаш Владе Дивац посетио је данас тренинг фудбалске репрезентације Србије у Лос Анђелесу уочи пријатељске утакмице са селекцијом Сједињених Америчких Држава.

Фудбал 25.01.2023 | 11:18
Дивац посјетио фудбалере Србија у Лос Анђелосу

"Добродошли у Калифорнију и желим вам сву срећу на утакмици у четвртак", обратио се Дивац српским фудбалерима који су га поздравили аплаузом, пренео је званични сајт Фудбалског савеза Србије.

Дивац се фотографисао са српским фудбалерима, а потом је подсетио Драгана Стојковића да се у близини стадиона Лос Анђелеса налази спортски објекат на коме је селектор наше репрезентације остварио први велики успех у играчкој каријери.

"Одмах преко пута овог стадиона је стари Колосеум који је у два наврата био поприште Олимпијских игара, а Пикси је са својом генерацијом 1984. године освојио бронзану медаљу", рекао је Дивац и додао да му је задовољство што је на неки начин домаћин српској репрезентацији у Лос Анђелесу.

"Волео бих пре свега да се нико не повреди и да момци спремно дочекају наставак сезоне у својим клубовима. Ово им је сјајна прилика да покажу колико вреде у мечу против једног озбиљног противника, а за Пиксија и његов стручни штаб да провере могу ли на неког од њих да рачунају када стартују квалификације за Европско првенство", навео је легендарни српски кошаркаш.

Дивац је изјавио да је уверен да ће српски фудбалери после Светског првенства у Катару бити још јачи и мудрији.

"Мислим да је огроман успех што смо се пласирали на СП. Момци који су бранили боје Србије у Дохи заслужују нову шансу и сигуран сам да ће на предстојећа два велика такмичења показати своје право лице. Драго ми је што се наредни Мундијал игра у Америци и волео бих да им поново будем домаћин 2026. године. Ова генерација српских фудбалера има потенцијал да направи добар резултат", рекао је Дивац.

Он је истакао да је важно што Србија ни у кошарци ни у фудбалу није мењала селектора после првог слабијег резултата.

"Континуитет је изузетно важан фактор у сваком спорту. Светислав Пешић и Стојковић имају озбиљно знање и искуство, могу много да допринесу српском спорту и добро је што су и даље на својим функцијама. Треба их пустити да на миру раде свој посао и резултати ће доћи сами по себи", закључио је Дивац.

Утакмица између селекција САД и Србије биће одиграна сутра од четири сата по средњеевропском времену.

(Тањуг Фото: ФСС)

Коментари / 0

Оставите коментар