Ноле поново број 1: Ово је моја највећа побједа

Српски тенисер Новак Ђоковић признао је данас да му је тријумф над Стефаносом Циципасем у финалу Аустралијан опена највећа победа у животу.

Тенис 29.01.2023 | 13:44
Ноле поново број 1: Ово је моја највећа побједа

Ђоковић је данас освојио десети Аустралијан опен и 22. гренд слем трофеј у каријери, пошто је у финалу победио Циципаса 6:3, 7:6 (7:4), 7:6 (7:5).

"Морам да кажем дирнут сам стварно речима Циципаса. Велико ти хвала на лепим речима. На терену смо неустрашиви ривали, желимо да победимо, али то не значи да не треба да се поштујемо и да признајемо труд сваког противника. Признајем да си имао велики турнир, али вечерас ниси имао среће. Ово је била велика битка. Ово није твоје последње гренд слем финале, пошто имаш још доста времена", рекао је Ђоковић по завршетку меча.

Српски тенисер је честитао Циципасу и његовом тиму на свему што су учинили на Аустралијан опену.

"Ти си један од најпрофесионалнијих и најзанимљивих момака на АТП туру. Волео бих да кажем нешто за Грчку и Србију. Ми смо две релативно мале земље које немају тениску традицију и превише играча на које смо могли да се угледамо. Мислим да је порука за било ког младог тенисера и тенисерку који гледа ово и сања да буде где Стефанос и ја данас - сањајте велико, не дајте да вам нико руши снове. Небитно одакле долазите. Што теже детињство имате, постајете снажнији, Стефанос и ја смо доказ тога", истакао је Ђоковић.

Он је навео да цени љубав и подршку коју добија од своје породице.

"Какво путовање за мене и моју породицу, не знам одакле да почнем. Знам да ме толеришете понекад, чак и моје најгоре стране. Ценим љубав и подршку коју добијам. Не знам да ли ћеш ми Горане (Иванишевић) некада опростити за оно што сам радио све ове године. Овај трофеј је мој, колико и ваш!", додао је Ђоковић.

Најбољи српски тенисер није играо прошле године на Аустралијан опену.

"Вратио сам се ове године... Хвала свима који су учинили да се осетим добродошлим. Постоји разлог зашто најбољи тенис у каријери играм у Аустралији испред легендарног Рода Лејвера. Трудим се да се уштинем, ово је дугачко путовање. Само мој тим и породица знају кроз шта смо прошли у протеклих четири, пет недеља. Ово је највећа моја победа у животу с обзиром на то какве су околности. Хвала организаторима, надам се да се видимо и следеће године", закључио је Ђоковић, који ће од сутра званично бити најбољи тенисер на АТП листи.

(Тањуг Фото: Геттy Имагес)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Бурке

29.01.2023 13:04

Ноле јесте најбољи али га други уваљују у блато...буди господин као што си увијек био и медај да ти се петљају...ни рођеном оцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРКО

29.01.2023 13:04

Браво Ноле, нек се зна ко је најбољи ,КО ЈЕ БРОЈ 1 ЗА СВА ВРЕМЕНА!!!❤❤❤?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цар

29.01.2023 13:09

Ноле својим поштењем, радом и резултатима недостижан си. Од тебе много могу научити и наши непоштени-нерадници и пропали политичари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Искра

29.01.2023 13:25

Браво Новаче. Ти си јединствен, од чега ли си чивјече. Толика снага, воља, упорност, коректност, толеранција према свима онима који те све ове године хоће макнути, ослабити, разним притисцима. А ти си јачи од свих и сигурно највећи и најкомплетнији спортиста са Балкана, па још у тенису. Браво за Новака спортисту, човјека, хуманисту. Ти си најбољи

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусанка

29.01.2023 14:21

и јесте Нај бољи брао ноле велики си ти цобек не само у спорту него инаце Благо мајци кад има таквог искреног и доброг сина сви смо поносни на тебе само остани цовек

Name

Брацо

29.01.2023 15:26

Каквог Балкана, он је свјетски дијамант.Није се родио такав спортиста и паметан човјек, полиглота... Срећа те пратила! Ти својим поступцима покушаваш ујединити ове несрећнике у бившој држави које нацисти опет завадише, а кукољ завлада након грађанског сукоба и НАТО агресије на твоју Србију.

Name

Милy

29.01.2023 13:57

Један једини-најбољи Новак Дјоковиц!???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ортхy

29.01.2023 15:17

Тамо је био и вратио се гдје му је и мјесто Но1. Највећи и најбољи свих времена, наш Ноле, српски понос!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хе Хе

29.01.2023 17:49

Какав Тенис , Човјек течно говори 5-6 Свјетски Језика, дај немојте зајебават ! Да није Тенисер, свака позната Компанија би га запослила, дала би му бјанко чек, да сам упише колику ће плату ! Лично сам га упознао, пре 7 година у Тиват-Ц.Г. , ГОСПОДИН 1/1, и то начитан !

ОДГОВОРИТЕ