У Загребу ухапшен бивши сарадник криминалног клана

Бивши сарадник криминалнога клана црногорског наркобоса Дарка Шарића, Драшко Вуковић (46), звани Кен, ухапшен је у суботу у шетњи Амрушевом улицом, десетак метара од зграде Врховнога суда.

Регион 30.01.2023 | 18:20
У Загребу ухапшен бивши сарадник криминалног клана

Након хапшења, притворен је на основу Интерполове потјернице из Аргентине, из 2009. године, која га терети за набавку 490 кг кокаина. Загребачка полиција, чији је Одјел за потраге лоцирао и ухапсио Вуковића, извијестила је о овоме догађају.

"У суботу, 28. јануара 2023. године у пријеподневним сатима су полицијски службеници Одјела за потраге, Сектора криминалистичке полиције Полицијске управе загребачке, на подручју центра Загреба у унајмљеном стану пронашли те ухапсили држављанина Црне Горе старости 46 година.

Наиме, полицијски службеници су на основу циљаног прикупљања информација дошли до сазнања да се у унајмљеном стану у Центру налази страни држављанин за којим је расписана међународна потрага Интерпола Републике Аргентине због кривичног дјела "Покушај кријумчарења опојних дрога".

Доласком на адресу 46-годишњака су ухапсили и одвели у службене просторије те је истог дана, 28. сијечња 2023. године, одведен на Жупанијски суд у Загребу ради покретања екстрадицијског поступка", наводи се у саопшењу.

Вуковић је познат као један од покајника у поступку против Шарића, након што је са Шарићем ухапшен 2010. у склопу међународне акције "Балкански ратник" због кријумчарења 5,9 тона кокаина из Аргентине у Европу, преноси Јутарњи.хр.

Вуковић је, иначе, пред специјалним судом у Београду био осуђен на затворску казну те је пуштен, но по свему судећи тражи га и Аргентина.

Иначе, Вуковић је био познат и по спектакуларноме бијегу из 2007. када га је група наоружаних нападача ослободила, напавши полицијски конвој који је Вуковића превозио с тамошњега суда гдје му се судило због трговања кокаином, назад у затвор Фредерикссунд у Копенхагену. Том приликом рањено је 11 данских полицајаца.

(СБ/Јутарњи Фото: Инстаграм)

Коментари / 0

Оставите коментар