Певачици Сенидах угрожен живот због мафије!

Адмир Арнаутовић Шмрк, који је ухапшен прошле године у акцији "Бумеранг" због организованог криминала, прања новца и других кривичних дела, планирао је да тешко физички повреди певачицу Сениду Хајдарпашић тако што би је ранио, пребио или јој бацио киселину у лице. Ови детаљи налазе се у извештају МУП кантона Сарајево који је прослеђен тужилаштву Босне и Херцеговине у склопу истраге против Арнаутовића.

Забава 30.01.2023 | 20:39
Певачици Сенидах угрожен живот због мафије!

Шмрк је јавности познат као менаџер репера Џале Брата и Бубе Корелија и још неких музичких звезда из региона, а и даље се налази у притвору и чека подизање оптужнице. Он је ухапшен 20. септембра 2022. након што га је разоткрила апликација Скај. Акцију је спровео МУП кантона Сарајево по налогу Тужилаштва БиХ. Како се наводи у извештају, Шмрк и екипа су све планирали преко апликације Скај и путем ње подстрекивали њима познате особе да изврше физички напад на певачицу Сениду. Напад је планиран током њеног боравка у Сарајеву или на неким другим локацијама које би биле погодне за то. Они су, наводи се у полицијском извештају, намеравали да је "пребију, ране или поспу киселином по лицу".

Mihajlo Veruović Vojaž, Slobodan Veljković Cobi, Jala Brat, Buba Koreli, Senida <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: АТА ИМАГЕС, ДРАГАНА УДОВИЧИЋ, ДАМИР ДЕРВИШАГИЋ, СХУТТЕРСТОЦК<бр /><бр />

- Свесни су били да ће јој на такав начин нанети тешке телесне повреде или јој тешко нарушити здравље - стоји у извештају МУП. Појашњено је како би Шмркова група тако починила кривична дела насилничко понашање и наношење тешких телесних повреда, према кривичном закону БиХ. У склопу полицијске акције хапшења Шмрка службеници МУП КС извршили су претрес неколико локација. Том приликом запленили су документе, два мотоцикла, одређени број луксузних моторних возила. О свему овоме Курир је први писао 2020. и 2021. у серијалу текстова о естрадној мафији, чији је један од вођа био управо Адмир Арнаутовић Шмрк. Најпре је жртва ове мафијашке групе била <а хреф="хттпс://www.курир.рс/таг/75283/маја-беровиц" таргет="_бланк" рел="ноопенер">Маја Беровић. Њој су, након што је одлучила да прекине пословну сарадњу с Џалом и Бубом, бацили бомбу у двориште куће у Београду, а потом су рафалном паљбом пуцали на комби у ком су били њени музичари. Овај инцидент десио се у августу 2019. код Мостара и само пуком срећом нико из Мајиног тима није повређен.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/09/20/11/3180863_садасдас_фф.јпг?вер=1675004474" алт="Адмир Арнаутовић Шмрк" /><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ПРИНТСЦРЕЕН

Следеће године Сенида је одлучила да напусти Арнаутовићев тим и тада почиње њен прогон. Претње су јој стизале свакодневно, због чега је морала да крије куда иде да јој неко не би наудио. У јуну 2020. морала је хитно да побегне из Сарајева, где је снимала спот с Дином Мерлином, јер јој је прећено убиством. Затим је у јулу 2021. бачена бомба на кућу њеног сарадника у Словенији, а потом је 31. марта 2022. око 22 сата у Улици Хасана Мерџановића у општини Вогошћа у Сарајеву дошло до активирања експлозивне направе којом је дигнут у ваздух ауто Сенидиног менаџера Асима Кравића. - Увиђај су обавили полицијски службеници Управе полиције МУП кантона Сарајево који настављају рад на расветљавању и документовању кривичног дела изазивање опште опасности - речено је тада у МУП БиХ. Осим овога, још неколико пута су се дешавали инциденти када су на Сенидиним наступима бацани сузавци и о свему томе је Курир писао, а последњи извештај МУП кантона Сарајево показује да је певачици живот и те како угрожен.

(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар