Срби треба да траже рјешење српског питања на Балкану

- Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да Срби не треба да чекају разне мешетаре да смућкају још једну сплачину већ да изнова траже рјешење српског националног питања на Балкану, а да за почетак то буду двије српске државе - Србија и Република Српска.

Република Српска 30.01.2023 | 18:59
Срби треба да траже рјешење српског питања на Балкану

"Да је неко заспао прије 30 година и сада се пробудио, мислио би да је спавао само један дан. Главна мета свих потмулих антисрпских операција креирана је у Вашингтону, Бриселу и Берлину. И даље су Срби лоши момци, криминалци, ултранационалисти, марсовци. Нису се уморили да нас квалификују, дисквалификују, санкционишу", навео је Додик у ауторском тексту на порталу "Додик.нет".

Додик је рекао да је за њих Република Српска проблем свих проблема и онда кад се понаша уставно, дејтонски и када функционише, а поготово ако има свој став.

Он је подсјетио да је Република Српска формирана 9. јануара да бисмо заштитили српски народ и да би била независна држава, што је било једино реално у процесу распада бивше Југославије.

У Дејтону 1995. године, додао је, Република Српска је прихватила мировни споразум, назван Дејтонским, дала дио свог суверенитета и независности, мада је већ три године до тада функционисала као независна држава, додуше, дјелимично међународно призната као страна у преговорима за постизање мира.

Додик је указао да је Република Српска била незаобилазна као фактор мировног процеса и ту чињеницу нису могли да избришу ни Вашингтон, ни Лондон, ни Берлин, ни Москва, ни Брисел.

"Зато се Република Српска појављује као потписник свих 11 анекса Дејтонског пакета, а поготово Анекса 4 Устава БиХ, који су потписале, имагинарна Алијина, непостојећа БиХ, Муслиманско/Хрватска, а касније Федерација БиХ и Република Српска. Све то није било довољно да се Република Српска и њена уставна и споразумна права, најблаже речено, уваже", напоменуо је Додик.

Све вријеме, каже, западни центри моћи атакују на статус и права Републике Српске, врше неподношљив притисак, блефирају, лажу све с циљем да нестане чињеница која се зове Република Српска, коју су Дејтонским споразумом као гаранти сами признали и прихватили.

"Данас су гори и бијесни због чињенице да смо још ту", констатовао је Додик.

Он је истакао да притисак на Србе у региону и на Србију, као највећу државу Балкана, свих протеклих тридесет година није престајао.

"Чак и највећи еврофанатици морају да признају да условљавања и притисци на Србију нису престали од 1990. године и шта год да је Србија радила, није било довољно и није било по западним стандардима. А стандарде су мијењали од случаја до случаја", навео је Додик.

Он је подсјетио да је било потпуно "нормално" да Косово противуставно и једном одлуком каже да је независно од Србије и да то западни "демократски свијет” призна као чињеницу, али Република Српска, која је од 1992. до 1995. и де факто и де јуре била независна држава, морала је и мора да остане у БиХ.

"Тако смо на свега неколико стотина километара добили два аршина која су неодржива и тога је свјестан онај дио међународне заједнице који гура политику двоструких стандарда на два случаја, а у оба су актери Срби", указао је Додик.

Предсједик Републике Српске је истакао да су Срби, као највеће жртве распада бивше Југославије, и данас под лупом тзв. међународне заједнице као одметнуто балканско племе које треба укротити.

Ако се не понашају како западне квазидемократе очекују, Додик каже да се сва кривица адресира на Београд, па је Београд крив што штити свој територијални интегритет, што иначе раде све нормалне државе свијета, крив је што не "дисциплинује" Србе у Републици Српској, Црној Гори и на Косову и Метохији.

"Свака држава помаже свој народ ма гдје он живио, само Србија мора да кажњава свој народ који је непосредно уз њене границе. Београд је крив како год се обрну ствари јер је неко одредио кривца само се кривица мијења од прилике до прилике", сматра Додик.

Он је оцијенио да данас изнова поново нуде лоше понуде, којима и пријете, подсјетивши на тзв. њемачки модел с двије државе нуде Србији као рјешење за Косово.

"Како је могуће да на територији суверене Србије предлажете двије Њемачке државе? Зар неко мисли да је то могуће? Па зар се на крају нису ујединиле Источна и Западна Њемачка и постале једна држава? Је ли то циљ? Шта нудите?", упитао је Додик.

Додик је напоменуо да су Руси дозволили транзицију Источне Њемачке и одатле повукли војску, а да су Американци остали с војском само што су направили базе за своје и на простору некадашње Источне Њемачке.

"Компликовано, али има једно питање: Ако мислите добро Србима, зашто нисте модел двије државе, а један народ понудили Србији и Републици Српској? То не бисте морали да промовишете као казну као у случају подјеле Њемачке, већ као верификацију чињеничног стања. А и лако бисмо се ујединили, не бисмо чекали скоро 50 година", објаснио је Додик.

Он је истакао да је овако тзв. њемачки модел за проблем јужне српске покрајине Косова и Метохије само још једна подвала у игри препотентних који мисле да им је све дозвљено.

"Поставља се још једно питање због чега је питање јужне српске покрајине суи генерис, а питање Републике Српске питање територијалног интегритета БиХ", пита Додик.

Према његовим ријечима, можда нисмо довољно "велики" да бисмо поставили та питања, али јесмо толико одговорни и према прецима и потомцима да питамо и упорно тражимо одговоре.

"Ми, Срби, и не треба да чекамо разне мешетаре да нам смућкају још једну сплачину, него да изнова тражимо рјешење српског националног питања на Балкану, баш по узору како је, раније, то питање ријешио њемачки народ. Може за почетак двије српске државе Србија и Република Српска. Ту нема мјеста за Косово и Метохију, као другу њемачку државу. Да бар понуде јединствен процес рјешавања за Републику Српску и Косово и Метохију. Не. Они знају све! Али ипак се ми питамо", закључио је Додик.

(Срна Фото: Додик.нет)

Коментари / 83

Оставите коментар
Name

Каже хрват ДодиГ

30.01.2023 18:20

Које срБско питање? Ноћни вукови, нарко рекеташи? До те мјере сте ГЕНЕТСКИ уништили српски народ да се нарендих 500 година неће родити нови Никола Тесла или Иво Андрић

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рјесава Додицк успјесно

30.01.2023 18:30

Српско питање- Срба неце бити хехехе

Name

овај миле..

30.01.2023 18:59

..замишља да је покупио сву памет свијета а о србима направио лошу слику гдјегод је стигао

Name

Логика

30.01.2023 19:07

Срби су лоши момци зато што их представљају хохштаплери као Ти.

Name

Ре

30.01.2023 19:10

Срби треба да траже смјену ове власти која их је довела у пропаст. Треба да траже да се рјешава питање плата, пензија, инфлације, одласка младих. И да не слушају ове глупе тираде сваки дан.

Name

ре: казе хрват додиг

30.01.2023 19:14

хоце се родити али по аустралији,канади,америци,њмацкој итд. е то су успјели

Name

Борац

30.01.2023 19:28

Дезертер и профитер,неком соли памет. Пусти нас висе да зивимо и врати будзет од 56 милиона.

Name

Владо ,Владиц

30.01.2023 19:37

СРПСКО ПИТАЊЕ ОПСТАНКА И СРПСКА ПАТЊА СИ ТИ ИДИОТЕ ВИДИС ДА ЗБОГ ТЕБЕ ИДЕМО УНАЗАД ,ВИДИС ДА СМО НАЈВЕЦА БИЈЕДА БАЛКАНА КАНИ СЕ ПЉАЦКЕ СРПСКОМ НАПАЦЕНОМ ЗИВЉУ ИДИ БЕСТРАГА ,ПУСТИ ВЕЦ ЈЕДНОМ НАРОД ДА ЗИВИ НОРМАЛНО ..

Name

Јаран

30.01.2023 19:46

Поред тебе и таквих као ти добицемо нови јасеновац...

Name

Ре

30.01.2023 20:03

Без обзира ста ко мислио као појединац или национална заједница, само рјешење таквог питања подвлачи и рјешавања питања свих националних питања на Балкану. Такво питање је немогуће без сукоба то свакој будалу треба да је јасно. Једино рјешење сваког народа и узимање права и обичаја јесте; градјанска опција. Ту можемо развијати своје културе и обичаје постујуци једнакоправност градјанског уредјења

Name

блбл

30.01.2023 20:05

Миле иде, остави народ да се проба извићи из блата, у које си га увукао.

Name

ЖИКАЖ

30.01.2023 21:41

ТО МИЛЕ, САМО ПО РЕЦЕПТУ МИЛАНОВИЋА, ОРБАНА И АМЕРА.

Name

Дане

31.01.2023 03:31

И ти човјече лупаш глупости. Па шири свој ген.

Name

Ренгер

30.01.2023 18:20

Е па нецете бити јос увијек ту бар са таквима као ти који нон стоп вуку змију за реп. Зиви били па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неко

30.01.2023 18:22

Ма рјесење је познато… ти га управо изврсавас

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ти

30.01.2023 20:34

Си ријесио српско питање са Пејином унуком опљацкао дрзаву и народ ,унистио дрзавна добра и предузеца актер многих афера са својим савјетницима тацније највеце сте зло за српси народ

Name

ИQ

30.01.2023 18:25

Највећи проблем наше републике је управо овај са слике , мути воду на све стране, служи тудјим интересима, довео нас дотле да је највећи успјех управо отићи одавде.... И сад лапрда како смо угрожени , ма сви су народи угрожени у овој земљи управо захваљујући власти у оба ентитета, само ми није јасно зашто народ ћути и трпи ....

ОДГОВОРИТЕ
Name

30.01.2023 19:42

Малваз какав теско висе мозе да се роди у оваком друству,унистио си један народ како се не стиди бога и цасног красти цекате страсни суд ако богда.

Name

Ре

30.01.2023 23:43

Угрозени смо од тебе и твог похлепног и бахатог синчине, сељобери једни криминални. Када ви одете са сцене, преостали малобројни народ це процвјетати. Мафијас си најобицнији, заститник криминала, корупције, упропастио си Српски народ, олосу похлепни, одлази, не волимо те видјети , а ни цути. Лажовчино бахата, фуј, фуј!!!

Name

Истина

30.01.2023 18:28

Па ви сте довели Српски народ ,у ситуацију да нема право гласа,да је најомразенији народ у Европи и у овој ситуацији јос да несто тразимо?Цовјеце спусти се на земљу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2023 23:45

И остави нас. Бјези са породицом и покраденим парама у братску Русију, само се не појављуј висе овдје, да те не гледамо и не слусамо.

Name

Дане

31.01.2023 03:34

По чему ти мислиш да нас свијет гледа тако. Мора да си се ти увезао са таквима у томе свијету па мрзиш свој род. Промијени пријатеље и са киме се дружиш па ћеш видјети да многи цијене Српски род.

Name

бг

30.01.2023 18:30

Западна није напала истоĉну Њемачку. Кад то сватиш бит ће ти лакше

ОДГОВОРИТЕ
Name

за Додика

30.01.2023 18:33

Шта више чекаш? Зашто не прогласиш самосталност те своје државе, хоћеш ли је укњижити 1/1 на своје име? Јадниче, стидиш се свог поријекла, стидиш се што си рођен у БиХ, што имаш држављанство БиХ, ал то ће те пратити цијели твој живот као сјенка, од тог неможеш побјећи. БиХ ти је завичај и домовина и то је твој камен око врата па макар црко од муке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

стијена

30.01.2023 18:54

свако јутро се пробуди и ту стијену стави око врата ,понекад ми га је и зао ....

Name

Ре

30.01.2023 21:25

Родјен је у Југославији које се ти стидиш. А нас све скупа заболи за том твојом БиХ

Name

Ре

30.01.2023 23:47

Родјен на селу, никада село из њега није изасло. Похлепни, вјецито гладни, бахати, агресивни сељобер.

Name

Дамир

30.01.2023 23:58

Па иди у Југославију знаш гдје је само је промијенила доста имена а Босна није нити ће икада.

Name

БАЈА

30.01.2023 18:34

ајде,шта нам наприча.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса 54

30.01.2023 18:49

Овај цовјек је стварно кретен, ал он зна ста би. Зеља да буде дозивотни газда, и њему све у дзеп

Name

РЕ БАЈА

30.01.2023 18:57

КАД СИ ТОЛИКИ СРБИН НЕ ПРЕБАЦИ У СРБИЈУ ЈАСЕНОВАЧКУ ГРАЂУ

Name

П

30.01.2023 18:37

Ратоват опет. Нема сансе. Туцемо се до задњег

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2023 23:50

Нека Бато и Сека као велике Србокрадице први иду у рат. Отцјепи се са својим послусницима и бескицмењацима, а васа дјецица нека овај пут иду у ровове и на линије, ако има будала сто би ратовали у овом криминалним побачају од дрзаве. Сви ми се гадите.

Name

ГРУЈО

30.01.2023 18:43

Нетребамо чекати разне стране мешетаре да нас уједине или растуре. Имамо ми свог мешетара који нас је растурио и разјединио ко"бугарску скупштину". Па јели могуће да криминалац,мешетар и нечовјек говори сада о уједињењу Срба. Па имали он имало образа и карактера. Народним парама си платио крађу избора,огулио кожу овом народу,узео џепарац од 56 милиона за годину,рсдтјерао са својом црвеном партијом све остале,растурио банке и предузећа,па јели ти имаш имало ишта људско. Нетреба нама нико да нас уништи док си ти још ту.Ђаво ти сјеме затро .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2023 23:52

Овај Сотона од цовјека једино сто мозе ујединити су наркокартеласи и криминалци, корумпирани политицари и васе одвратне старлете. Олос обицни!

Name

Балабан

30.01.2023 18:45

Када овај и слицни оду са власти зивјецемо боље

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурија

30.01.2023 18:52

Несто је потписао цим овако блебеце,неке надлезности је предао 100% цим поцне о оцепљењу несто крије,позната хуља и нитков!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Груја

30.01.2023 18:53

ЕВО ГА ПОЦЕО ЈЕ ОПЕТ ХАХАХХАХ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да,да

30.01.2023 18:55

Али смо зато издали РСК, која је такођер моглда да худе трећа српска држава. Кад није било воље од српске да се оружјем брани РСК И да не буде дио Хрватске зашто би било воље да РС опстане у миру као самостална држава!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

30.01.2023 18:59

И да ти јел будеш велики водја, ионако радиш шта хоћеш ојадио си нас за 100 година! Још да нас приватизујеш да сви радимо за тебе и твоје компањоне!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шуњ

30.01.2023 19:02

Додик је у праву, али на Балкану живе и други народи, значи треба ријешити све питања и да сви буду задовољни. Да ли је то могуће без ратова? Одговор је, не!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лила

31.01.2023 12:40

све је већ рјешено, сад само треба наћи нормалне људе који ће нас повести у будућност!

Name

МАРЕ

30.01.2023 19:04

Ко је убио Милана Вукелица??????????????????????????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђуро

30.01.2023 19:07

Одлази и необазири се ти си највеће зло за Србију и српски народ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јојо

30.01.2023 19:07

Јел могуће да је Додо ово све написао? ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борис

30.01.2023 19:08

Мала му територија за пљачку. Опљачкао је све у Српској, сада би да се шири и на Србију, и да нам браћу опљачка...Бурле, давно те је народ скужио, само још добро крадеш изборе, али и томе ће доћи крај, вјеруј ми. Све буде па продје, тако ћеш и ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

30.01.2023 20:08

НЕМОЗЕ РЕПУБЛИКА СРПСКА ПРОГКАСИТИ НЕЗАВИСНОСТ ЗБОГ ТЕБЕ И ТВОЈИХ ОРАТЕЦИХ ТАЈКУНА,ПИДИЈЕЛИЛИ СТЕ СРПСКИ НАРИД ГОРЕ НЕГО1941,МРЗИТЕ ПОЛА СРОСКОГ НАРОДА КОЈИ НЕ МИСЛИ КАО ТИ,ГАЊАС СВЕ ПОСТЕНЕ ПОЛИТИЦАРЕ,А СБОЈЕ САРАФНИКЕ КОЈИ СЕ ПОБУНЕ ОТРЕСАС КО ПРАЗНУ ВРЕЦУ,СВЕ СИ СТАВИО ПОД СВОЈУ САПУ,СРБИ ХОЦЕ ДА ЗИВЕ У СЛОБОДИ,БОРИЦЕ СЕ ЗА ЊУ,АЛИ НЕ ОНУ КОЈУ ТИ НУДИС ,ПО ТВОЈОЈ МЈЕРИ И МЈЕРИ ТВОЈЕ ПОРОДИЦЕ.

Name

Хе Хе

30.01.2023 19:10

Срби су своје национално питање могли ријешити 1918. год. ! Тешко да ће овај Титин омладинац поправити ствари ! Данас, нема више времена за било што !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ренгер

31.01.2023 09:08

Тијесно вам па би да се просирите и тудје да отмете.Само покусајте и то це вам бити задње.Овог пута неце бити коридора да слободно одете.

Name

максо

30.01.2023 19:13

Ајде србуј мало,ниси одавно.јесте ли подјелили плијен изборне крадје..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2023 23:56

Хоце ли Проинтер поново отимати народне милионе? Цркли да Бог да сви ви који сте отимали од народа и дрзаве!

Name

Јоја

30.01.2023 19:17

Браво Милораде ... српски народ је уз тебе и Републику Српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2023 23:59

Бас бих волио знати колико је стварно српског народа уз Додика? Па и они које сте запослили и који су са породицама гласали за вас вас не подносе, иако су ти и такви веци олос од вас мафијаса на власти

Name

приједор92

30.01.2023 19:21

НИКО БОЉЕ НЕ ОПИСА СРБЕ ОД ДОДИКА НА ПОЦЕТКУ ТЕКСТА

ОДГОВОРИТЕ
Name

деда

30.01.2023 19:23

И даље су Срби лоши момци, криминалци, ултранационалисти, марсовци. -реце ДОДИК немам ста додати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соколац

30.01.2023 19:40

Ма није он ово ни писао,неко му послао,он објавио... а није за њега политика,умислио да је нека сила,он би да поставља услове..ако овако настави, рјесице он нас зивота!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дадо

30.01.2023 19:48

У Републици Српској це се мирно и пристојно зивјети када оде власт коју је Запад поставио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миле

30.01.2023 19:51

Српско питање це бити ријесено када оде власт која је у криминалу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.01.2023 23:59

Ас тако

Name

Ковиљка сокцевиц

30.01.2023 19:52

Мани се човјече више своје глупости. Какво оцјепљење? гурнућеш насу дјецу у рат а своје ћеш авионом послати, далеко гдје се не ратује. Нису био у рату па не знаш шта је то човјек. Смири те се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

30.01.2023 20:02

Само ти ништа не тражи за Српски народ, све, Српско, што си могао ти си продао, морална наказо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кад вец хоцеш

30.01.2023 20:03

Српско питање је најлаксе ријесити,сви Срби у једну дрзаву у Србију.Сви Хрвати у једну дрзаву у Хрватску,сви Босњаци у једну дрзаву у Босну и проблем ријесен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко5

30.01.2023 20:05

Овај Додик да се хитно јави установи за ресавање психицких проблема!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мам

30.01.2023 20:11

Ста сте напали на тог Додика -Реп.Србску? Ста зелите.?Косово да отмете? Најбољи барод су Срби. Браво!срецна сам и поносна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скоја

30.01.2023 20:11

Ово је кад ти Бог да а ђаво неда. Статус који срби имају у БиХ нема нити један невецински народ у свијету, али из неког разлога њихове вође увијек гурају до крајности те их то прије или касније опали по глави и расели у библијским размјерима. У Хрватској 91 било 12% срба а попуњавали су 25% свих дрзавних послова, е онда их је милосевиц нафурао да морају ријесити српско питање и гдје су сад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре скојо

30.01.2023 21:30

Чим прије схватиш да у БиХ постоје 3 конститутивна народа то боље

Name

Минкен

30.01.2023 20:29

Лопузо како мислиш сви у једну дрзаву ?Као ти би то ријешио?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

31.01.2023 00:03

А у тој дрзави би он и дјецица, кумови и истали олос били милионери, а робови би радили за 700 марака. Фуј, багро пљацкаска, неспособна, лијена, необразована, примитивна и бахата!

Name

хаха

30.01.2023 20:35

Иди окупсј се

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хцоxп

30.01.2023 20:53

Дакле, бице на крају ријесено тако сто це сви Срби бити у једној дрзави - Републици Србији. То вам је Милорадов наум.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

30.01.2023 22:37

Немој срати па још јуче си говорио да једино Русија има знања да се ухвати у коштац с тим

Name

Мика

30.01.2023 23:33

Јесте Бурле а имас ли у виду и друге народе на балкану и њихово питање. Поново отварас кутију зла из 90- тих.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лоповцино

30.01.2023 23:36

Јеси ли прогурао нарко Несица за министра? Јел због послова са твојим синцином који се исиљава над Републиком Српском? Знате ли колико је људи бас због вас напустило Републику Српску? Фуј, не појављујте се висе у медијима похлепни олосу, народ вас не мозе висе оцима гледати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

31.01.2023 06:54

Било би ме страх живјети у тако великој српској држави.владали би лопине и било горе од Мексика и Колумбије.недо бог.

Name

Довољно је

31.01.2023 08:43

Бг и Земун за Србе. Србија од Бг до Земуна.

Name

РВИ ВРС

31.01.2023 06:33

Треба да тразе да вратис покрадене милијарде и да ти ПСИНО будес осудјен и да трунес дозивотно.стета па нема гиљотине да тебе ДЗУКЕЛО и твоју банду обезглавимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРБИ

31.01.2023 08:47

Прво морају да се отарасе МАФИЈАША НА ВЛАСТИ,који уништавају и народ и државу,да изаберу часне и способне вође,који ће радити,а не пљачкати,који неће склапати споразуме,и задуживати државу а не извјештавати никог како,од кога,и под којим условима!Зато,се,Ти,Милокраде,немој изјашњавати по том питању,јер си нанио немјерљиве штете Републици Српској!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

лила

31.01.2023 08:53

Човјек би помислио да је ово неко интелигентан написао! Ја се кладим да Додик ово не зна артикулирати овако како је написано!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Предо

31.01.2023 11:02

Тако је,вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дување

31.01.2023 12:49

Народ је изабрао мрцину, па нека онда игра како му се свира

ОДГОВОРИТЕ
Name

Здраве

31.01.2023 22:33

Миле за тебе је српски народ најгори, зато радиш то што радиш

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролазник

01.02.2023 16:28

Уопсте није тацно да свјет гледа Србе тако сигуран сам 100%.Разговарао сам са многим и не мисле тако, али кад им казем да ми прицамо друзимо се и данас дани после свега цудно ме гледају.Један водја да казе и лазе толико то је ван сваке памети.Најбоље питајте своје који раде вани и увјерицете се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прпаганда

02.02.2023 17:53

Врати бурле 3,5 миљарде које си мануо од народа па це одмах бити ресено српско потање моци це нормално зивети кад тебе у прдекану сместе.

ОДГОВОРИТЕ