Унук злогласног нацисте држао дјецу у подруму

Унук злогласног нацисте Ернста Калтенбрунера ухапшен је у Аустрији након што је полиција пронашла шесторо његове дјеце затворене подруму породичне куће, пише "Дејли мејл".

Свијет 31.01.2023 | 21:31
Унук злогласног нацисте држао дјецу у подруму

Педесетчетворогодишњи Том Ландон, отац шестеро дјеце, сумњичи се да их је затварао у подрум. Сва дјеца млађа су од седам година.

Полиција га је ухапсила након што је физички напао полицајце који су дошли да га испитају о условима у којима живи његова породица у Обрицу, стотињак километара сјеверно од Беча.

Комшије су позвале полицију након што су чули плач из подрума куће у којој Ландон живи са 40-годишњом супругом и њихова три сина и три кћери.

Двоје радника Социјалне службе дошли су да провјере дјецу и полиција наводи да их је мушкарац напао бибер спрејем и да је блокирао врата подрума. Радници су позвали полицију и током претраге пронашли су жену и шесторо дјеце.

Полиција је, такође пронашла неколико комада наоружања, укључујући пиштољ, самостријел и ваздушно оружје.

Према полицијским подацима, дјеца су рођена у Енглеској и нису званично пријављена у Аустрији.

Ландона су задржали у притвору, након чега су га пустили без подигнуте оптужнице.

Ландон је рекао да је инцидент дио освете локалног званичника Ериха Грејла који се није слагао с њиховим повученим стилом живота.

Ландонов дјед Калтенбрунер био је вођа СС-а у Аустрији и касније полицијски шеф у ратној Њамачкој, као и одани сљедбеник Адолфа Хитлера те један од главних протагониста Холокауста. Основао је концентрациони логор Матхаусен, први такве врсте у Аустрији, у којем је убијено око 90.000 људи.

Ландон је наводно члан покрета "Рајхзбургер", групе екстремних десничара који вјерују да њемачко царство још постоји као што је било прије Другог свјетског рата. 

(Срна Фото: Илустрација/Агенције) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Миленко1976

31.01.2023 21:05

Какав деда такав унук!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

01.02.2023 04:48

Ма ја, ко и Додиг

Name

Ре

01.02.2023 11:13

И ова наса Бисерка иста ки дед Пејо

Name

+

01.02.2023 14:39

СВИ КОМЕНТАРИ ТАЧНИ. АЛИ, ПИТАЊЕ ЈЕ, КАКО НАРОД НЕМА ПАМЋЕЊЕ И ПАМЕТ.

ОДГОВОРИТЕ