Осумњичени су припадници руске обавјештајне службе

 - Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе.

Свијет 31.01.2023 | 22:32
Осумњичени су припадници руске обавјештајне службе

Фајонова је навела да су децембру ухапшена два страна држављана и да су осумњичени да су дјеловали против националних интереса Словеније.

"Припадници су руске обавештајне службе", изјавила је Фајонова за РТВ Словеније.

Она је поновила да још није позвала руског амбасадора у Словенији у Министарство спољних послова.

Тужилаштво је јуче потврдило да је Национална истражна канцеларија, на основу података словеначке Обавјештајно-безбједносне агенције /Сова/, у децембру привела двоје страних држављана оптужених за шпијунирање у корист Русије.

Суд им је одредио притвор и пријети им казна до осам година затвора.

Словеначки медији наводе да су у питању мушкарац и жена и да имају аргентинско држављанство.

У насељу Чрнуче, у сјеверном дијелу Љубљане, жена и мушкарац су изнајмили кућу од брачног пара из јужног дијела Љубљане. Станодавац није желио да говори пред камерама РТВ Словеније, али је у телефонском разговору рекао да је пар лично упознао и да није имао проблема са њима, додајући да је о свим детаљима разговарао с људима из полиције.

(Срна Фото: АА/Архива) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Хахахаха

31.01.2023 23:26

Из Копра шпијунирају у Марибору без двогледа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

01.02.2023 07:44

Па знају ли се ти Руси бавити барем неком поштеном работом

Name

Wхат?

01.02.2023 07:01

Wхат, Русија "угрозава" и Републик Словенију?

ОДГОВОРИТЕ
Name

XОXО

01.02.2023 07:41

Сада сваки Рус који је ван Русије биће проглашен шпијуном јер мржња према ПРАВОСЛАВЉУ је очигледна али овај пут ћемо опет побједити НАТО НАЦИСТЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре xоxо

01.02.2023 16:45

Типична теорија о угрожености. Врло нам познато и провидљиво.

Name

Мирослав

01.02.2023 20:38

То се ради по целој ЕУ, није лако сада бити Рус у ЕУ, као сто није било лако бити онда Србин у ЕУ. Тако мозете видети бесно авто руских регистрација, на којем је велика налепница са текстом, "ја волим Украјину".Перверзно зар не? Осим тога, цини ми се да тајни нема, од када користимо модерну компјутерску технологију. Сви знају све, па ко има пет минута времена, и зељу о свакоме мозе сазнсти све. Она времена, кад су се наси бојали Брозових дебејоваца, су мимо, излизала делатност. Зао ми је сваког постеног цовека па био он и Рус, кад се мора скривати и страховати, од лудјака.