Лекари му спасавали живот, а он урадио нешто чему се нису надали (ВИДЕО)

Када би зидови имали уши и очи, каже стара народна. То је можда још очигледније када су у питању зидови операционих сала јер би они сигурно би имали да испричају многе срећне приче, опишу лекарске подвиге, али и посведоче неким тужним и трагичним исходима.

Занимљивости 01.02.2023 | 20:38
Лекари му спасавали живот, а он урадио нешто чему се нису надали (ВИДЕО)

Ипак, некад се десе ситуације које не могу да се предвиде, а тичу се, најблаже речено, бизарних реакција и поступака пацијената у стању свести, или пак ошамућености услед анестезије. <див цласс="адс">  <фигуре цласс="елWрап имгФулл"><имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2023/02/01/12/3337988_32132132_фф.јпг?вер=1675250777" алт="пацијент" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: ТWИТТЕР/СУРГЕОН_ХЕРОИНА<бр /><бр />

Један видео постао је виралан на друштвеним мрежама, а како и не би, кад приказује како један пацијент, иако је на операционом столу, додирује и стиска за задњицу докторки која обавља хируршки захват.

Неко је све то снимио, па можемо приметити да докторки уопште није пријао овај поступак младића Коље, већ да се пренеражено окренула и погледала у анестезиолога, који је само подигао палац у знак потврде да је пацијент још будан.

У коментарима испод је могло да се сазна да ово није била нека ванредна ситуација, већ да се често дешава да пацијенти рефлексно, или под изговором рефлексне радње, мало "спопадну" докторе, докторке или анестезиологе.

"Да ли вам се ово несто десило у сали? Како бих вам рекла - да", стоји у опису видеа, а онда су они храбри испричали како су били "у кожи" пацијента са "условним рефлексом" хватања за глутеус.

  <блоцкqуоте цласс="тwиттер-тwеет"> <п дир="лтр" ланг="унд">-Да ли вам се ово несто десило у сали?<бр />-Како бих вам рекла... да ? <а хреф="хттпс://т.цо/хГxЕЛБw0qx">пиц.тwиттер.цом/хГxЕЛБw0qx — Једна је Сасха (@Сургеон_хероина) <а хреф="хттпс://тwиттер.цом/Сургеон_хероина/статус/1615379699626123268?реф_срц=тwсрц%5Етфw">Јануарy 17, 2023

<сцрипт срц="хттпс://платформ.тwиттер.цом/wидгетс.јс">

"И мени се догодило кад ми је докторка вадила катетер, ем ми се диг'о, ем сам је ухватио за гу*у од боли", "Ово ме некако подсетило кад сам имао 23 године, пред операцију су ме клистирале две сестре од 22", писало је у неким од коментара.

Због неконтролисаних радњи и покрета ни доктори нису поштеђени непотребних блиских контаката са пацијентима на операционом столу под дејством анестетика, али као што је неко закључио - искуства су разна, важно је да су успомене лепе.

(Курир.рс/Блиц Жена)

Коментари / 0

Оставите коментар