Није Перо Симић писао "Данасу" жалећи се на мој твит, већ је писао Вучићу шаљући му одређене Додикове поруке

Зашто се г. Перо Симић на мене жали Данасу? Ријеч је о његовом тексту „Странпутице Небојше Крстића“ од 1. фебруара 2023. Зашто Данасу кад ја нисам у Данасу помињао ни Додика ни Перу, а богами ни Републику Српску, већ сам то радио на Твитеру?

Босна и Херцеговина 02.02.2023 | 13:04
Није Перо Симић писао "Данасу" жалећи се на мој твит, већ је писао Вучићу шаљући му одређене Додикове поруке

Пише: Небојша Крстић

Да ли савјетник за медије предсједника Републике Српске то ради зато што је у Данасу кошер писати све најгоре о мени? Ако је то разлог, онда има логике.

Али нема логике што његов текст, осим што се бави мојим „дезинформацијама, тачније, глупостима које свакодневно просипам путем медија у Србији“, објашњава колико Додик воли Србију (и колико је Перо Симић поштује), и све то, дакле, објашњава уредништву и читаоцима Данаса који о Додику мисле далеко горе него ја. Збуњен сам. Зашто баш у Данасу?

У дотичном Симићевом тексту, а у првом дијелу, Перо тврди се да сам ја „онај који се труди да дјелује као Вучићев портпарол“ и да сам „узурпирао улогу Вучићевог портпарола“.

Дакле, Додиков савјетник Симић разоткрива да ја нисам Вучићев портпарол, али се трудим да обманем јавност и увјерим је да јесам.

Међутим, у наставку свог писменог задатка савјетник Симић „из најбољих намјера и због јединства српског народа“ савјетује Вучићу да размисли требају ли му сарадници какав сам ја. Хм! Према Симићевим ријечима у исто вријеме и нисам и јесам Вучићев сарадник тј. портпарол.

Ја сам као Бора Тодоровић у „Балкан експресу“: и нисам и јесам музичар. Или као Шредингерова мачка: у исто вријеме сам и жив и мртав. Кад му како затреба.

Када сам прочитао Симићеву мисао о томе да је „количина глупости и дезинформација које свакодневно просипам“ запањујућа, обрадовао сам се.

Наиме, већ десетак година читам о себи (у Данасу, али и другдје) сличне коментаре, али никако да ме неки од аутора таквих увреда суочи са „глупостима и дезинформацијама“ које просипам.

Да ме ишамара њима и јавно оголи демантујући их! На моје непријатно изненађење, од свих мојих „дезинформација“ Перо је изабрао само један мој твит који се, случајно, односи на особу чији је он сарадник и портпарол:

„Од Милорада Додика долази само вербална подршка Србији а суштински је политичар који сваким својим гестом забија нож у леда Србији, те је политичар који спроводи политику Москве…“

Похвалио бих Перу јер је замало тачно цитирао шта сам написао, само бих га замолио да објасни којим дијелом свог твита сам се „окомио на Републику Српску“. То што сам написао, управо то и мислим, али не о Републици Српској, већ о Додиковом политичком дјеловању.

Небојша Крстић

Кога занима могу своје мишљење да поткријепим неким конкретним стварима од којих бих за ову прилику истакао Додиково за Србију и за Републику Српску катастрофално штетно дјеловање према високом представнику за БиХ Шмиту. Ако неко жели нешто скорашње, истичем орден који је Путину додијелио за Дан РС, прије непуних мјесец дана.

Наиме, ја не вјерујем да је Додик глуп човјек (као што то не вјерујем ни за Перу Симића) и да не разумије шта тај орден значи у ситуацији када читав свијет Додика погрешно перципира као Вучићеву марионету, а када цјелокупна Куртијева медијска и лобистичка машинерија ради све што може како би Србију представила као руску испоставу, а Вучића као „малог Путина“ на Балкану и колико то, у свјетлу агресије на Украјину, прави штете Србији и њеним напорима да одбрани себе и своје интересе на Косову.

Пошто сам сигуран да Додик разумије посљедице сваког свог потеза, остајем скептик чак и кад Перо Симић бираним ријечима, у Данасу, опише величину Додикове љубави према Србији.

Да скратим причу: не мислим да је Симићева тупава папазјанија од текста без смисла и сврхе. Није Перо Симић писао Данасу жалећи се на мој твит, већ је писао Вучићу шаљући му одређене Додикове поруке. Ја сам само колатерална штета.

Тако да Додик не треба да се крије иза Пере, а Перо не треба да се крије иза мене, него нека Перин шеф, ако смије, расправи оно што има да расправи са оним коме сам ја сарадник и портпарол, мада нисам ни једно ни друго.

П. С. Не сјећам се да је Додиков савјетник Симић писао Данасу поводом срамне кампање коју је његов омиљени дневни лист водио против Вучићевог сина и његовог одласка у Бањалуку на обијележавање Дана Републике Српске.

То му је, изгледа, мање сметало него мој твит. Занимљиво, зар не?

(Данас.рс)

Коментари / 22

Оставите коментар
Name

Лука

02.02.2023 12:20

То је смрад од чивјека.Прво је издао Радована, после Биљану, а сада "брани" Додика...до прве кривине. Ко је следећи?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

02.02.2023 12:49

И јос посло брсљашу да се састане са дијаспором по бијелом свијету

Name

Ре

02.02.2023 13:29

Аутор текста не разумије да је Додик Република Српска. И сви који су против њега су и против РС. И сви који су против њега су издајници. И ако њега не буде неће бити ни РС. А то су замијесили државни медији највише.

Name

Како год окренеш..

02.02.2023 13:49

Како год окренеш миле наведе воду на свој млин. Други нису дорасли његовој демагогији и продаји магле неупуценим масама

Name

АБ

02.02.2023 15:50

Крстиц је мало замаскиро али је Симиц стетоцина па му је Крстиц објаснијо да је на Дрини граница, Сви ови Милорадови сателити ка и он бусају се својим Србијанством и љубави према Србији Никако да схвате гдје им је мјесто па то им Крстиц и поруцује.

Name

тај симић

02.02.2023 19:28

мисли да је сав народ стадо оваца или гуске залутале у магли а какав је миле, такви му и савјетници

Name

Дарко

02.02.2023 12:20

Е мој Миле, ко те све савјетује, јадна ти мајка са оваквим преливодама и сплетарошима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Душан

02.02.2023 12:22

Је'л то онај што је био Радованов директор ратног СИМ радија!? Још тада се трудио да води своју паралелну политику, мимо званичне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

02.02.2023 12:23

Добро му рече Небојша. Не смију Вучићу ништа да казу у очи него преко Пере, облијећу као киша око Крагујевца ???

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

02.02.2023 12:28

Не смеју директно, јер у противном ће се разоткрити Додикова куповина ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛА у Београду, Конграпа, зграда у Новом Саду, станова и локала у Београду на води, стићи ће папир за куповину виле у Београду, колико пара је коштала УНА ТВ....има много тога. Страх од Вучића је огроман.

Name

Цвијетин

02.02.2023 12:34

Додик би највише волио да Вучић падне са власти или му се нешто деси, тако би се све сакрило, све би отишло у заборав, као и много пута до сада овдје код нас у РС.

Name

Зоран

02.02.2023 12:28

Кад неко има дијагнозу психопате, неможеш му ти нешто објаснити јер симптоми тог поремећаја личности су у домену медецинске струке. Сад друга је ствар што је већина психопата у политици, не само код нас већ и у цијелом свијету. Они имају туу енергију да се иживљавањем над другима то приказују као политику и политичке одлуке и креацију политике..... а шупљак тешки. Почевши од Руса, Амера, Секташа из сјене, типова попут Зеленског, па до ових гована код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПЕРО БЈЕДНИК

02.02.2023 12:33

ТАЈ ПЕРО ЈЕ ЉИГАВАЦ И ГОЛОГУЗАН НОСИО ПОЦЈЕПАНЕ ЦИПАЛЕ.. ДОК НИЈЕ ПОЦЕО ДОДИГУ ПУСИРАЦКУ.. И ПАКСУ.. ДАВАТИ БУРЛИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Димитрије

02.02.2023 12:48

Човјек је све погодио, Додик је против Вучића, а због страха, не смије јавно ништа да му каже па потура ове своје плаћенике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

02.02.2023 12:51

Врло подмукло забадају нож у леђа Вучићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Лука

02.02.2023 13:11

Постовани Крстицу, ви сте изрекли оно сто вецина нормалног народа у Србији и РС сматра као апсолутну истину...Додик би највисе волио да је он на мјесту Вуцица јер себе сматра "аутентицним" Србином, тј.да се она разумије мало боље у свјетска политицка кретања.Перо, смрад само одрадјује све своје привилегије које никада у свом зивоту не би могао остварити јер нема ни памети ни образовања за оно сто му је у зивоту омогуцено

ОДГОВОРИТЕ
Name

трагац

02.02.2023 13:21

Падајте, падајте, један по један.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Колоне

02.02.2023 13:26

Од 2015 Додик интезивно ради на рушењу Вучића. ЗСО је била договорена и спремна за потписа ,а онда је Додик направио референдум о правусудју у БиХ и све је пропало. Његова животна жеља је да буде калиф умјесто калифа.нТо ради толико оцито да ми није јасно засто то Вучић трпи. Засто дозвољава да једна сеоска кабадахија руси угкед Србије?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАТИСТИЦАР

02.02.2023 14:37

ПЕРО СИМИЦ МЈЕЊА ОПЦИЈЕ КО СМРДЉИВЕ ЦАРАПЕ.СВОЈУ ГУЗИЦУ БИ ОГЛАБАО ЗА СВОЈ ИНТЕРЕС А ОД НОВИНСРСТВА НИ Н.СУМСКИ ЦОВЈЕК ЗАДУЗЕН ДА ДОДИКА ПЕРЕ ОД ЊЕГОВЕ ПРЉАВСТИНЕ.ПАМЕТНИЈЕ БИ МУ БИЛО ДА КАXЕ ДОДИКУ ДА ЈЕДМОМ ПОЦНЕ РАФИТИ СБОЈ ПОСАО И ДА НЕ ИДЕ САМО ДА ПРОСИ ПО ОКРУXРМЈУ И СВИЈЕТУ.

Name

Фрулас

02.02.2023 14:38

Кад се два полтрона увлаце својим сефовима као бране своје сефове.Па се пита засто у Данасу па Крстицу који би медији под твојом и Вуцицевом контролом објавио ово сто је Перо написо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момо

02.02.2023 14:55

Познато је да је Додик кукавица, био 92. остао до данас. Увијек гура друге у ватру да испита терен. А онда се повлачи ако види да је трусно тло. И увијек гура скупштину да потврди његове ставове. Обећао ререндум, повуко се. Обећао војску и томе шути.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пастир

02.02.2023 15:25

Чобан тера овчице...

ОДГОВОРИТЕ