Циркус посланика опозиције нанио велику штету Србији

Председник Александар Вучић изјавио је данас, након инцидента у Скупштини Србије на посебној седници о КиМ, да су опозициони посланици циркусом који су направили у парламенту нанели огромну штету Србији.

Србија 02.02.2023 | 14:43
Циркус посланика опозиције нанио велику штету Србији

Одбранићемо Косово и Србију од вас, поручио је Вучић посланицима опозиције који су претходно устали скандирајући "Предаја" и "Оставка", "издаја" и из посланичких клупа спречили Вучићев говор, након чега је дошло до кошкања са посланицима и обезбеђењем.

Они су прекинули Вучића док се обраћао представницима Срба са КиМ и одговарао на позив лидера Двери Бошка Обрадовића да скупштина одбаци француско-немачки предлог за КиМ и на његове оптужбе Вучића и власти за наводну издају.

Вучић је казао да су грађани могли да виде хулиганско понашање и истакао да су ти који се представљају као патриоте и државни елементи у ствари увек били антидржавни елементи. "Дали су 35 наших светиња и све смо их обновили, које су срушили са албанским сепаратистима", поручио је Вучић и оценио да би ти посланици, када се неко не слаже са њима, одмах да туку.

"Нису се надали томе да нећемо да признамо Косово у УН, рекао сам да нећемо дати да Косово уђе у УН. Томе се они једино надају, да признамо, јер их једино занима. Ми смо показали да смо спремни да саслушамо, а они да нису спремни да саслушају", навео је Вучић.

Председник је додао да "на срећу такве кукавице не воде Србију".

Вучић је рекао да је за њега Косово срце Србије, док је за посланике опозиције пословник срце Србије. Он је рекао да је толика вика и дрека зато што нису у стању да чују одговор.

"Лепо је викати и ударати у врећу, а чим би неко да им узврати и одговори и смести тамо где им је место, креће вика и дрека", навео је Вучић. Председник је рекао да се лепо видела хистерија када нема аргумената.

"Ви сте Косово дали, а ми бранимо Косово од таквих као што сте ви. Ви сте Косово дали, а ми га враћамо и дајемо га нашем народу и нашој држави, срам вас било", поручио је Вучић. Председник је приметио да је највећи аплауз посланика опозиције био када је Бошко Орбадовић међу потписницима Светосавског програса против ултиматума за КиМ прочитао име Војислава Коштунице.

"Ево је одлука, 7.12. 2001. Аљбин Курти се ослобађа даљег кривичног гоњења, то су јунаци, је л о издаји причате, ви о издаји неком причате, а ово је листа од 1.800 њих које су пустили ови јунаци, тако су бранили спрске интересе", рекао је Вучић док су га прекидали опозициони посланици.

Вучић је замолио посланике да се врате на своја места и да се врате важним питањима, и додао да је очигледно да то раде јер немају никакве аргументе.

Вучић је рекао да је 27 држава повукло признање захваљујући политици коју води садашња власт. Обрадовић је претходно рекао да се налазимо у драматичном и сложеном тренутку јер је пред Србију постављен нови западни ултиматум и уцена да морамо да признамо Косово ако жели даље у ЕУ.

"Није Косово независна држава, више од 50 одсто државе не признаје Косово и две трећине становништва, као и пет чланица ЕУ, а 27 је повукло признање Косова. Не видимо ниједан разлог зашто бисмо ми прихватили овај нови западни ултиматум. Тражи се Србин који ће то прихватити, то је суштина француско-немачког предлога - да се Србија не противи уласку Косова у УН и друге међународне организације", рекао је Обрадовић.

(Тањуг   Фото: РТС)

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

реалност

02.02.2023 13:54

Косово це теско, веома теско да "отпадне" од Србије.. Вуциц треба да казе НЕ Ф-Д-плану..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјунта бл

02.02.2023 13:55

Шта лупате, овај договорио предају Косова. Како вас није срамота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

02.02.2023 14:11

"Одбранит це Косово"!! Није ово циркус ово је излуђивање народа. Косово је већ одавно изгубљено и независна држава. Доста више те драматургије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Идеално

02.02.2023 21:14

Одбранићемо Косово од вас опозиције...у овом тренутку, као тешке борбе за Косово... Ова ми матрица нешто позната иста ко и код нас... Ко нас је клео баш нас је сатро...

Name

Лујо

02.02.2023 14:15

Зна се ко је узроковао циркус и наштетио, није достојан а хоће власт моћ тобоже брине кукумајка, мараму на главу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крман

02.02.2023 14:21

Какво крме од човека овај Обрадовић.Већи јунак од Путина ал са туђом гузицом испред себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

02.02.2023 14:50

Е мој Вучицу тешко теби са "твојима".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Види,види

02.02.2023 14:51

..она плавуша сурфа на интернету док се говори о "важним питањима" за опстанак Србије! Толико вас је брига за Косово, да вам се јебе за њега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалност

02.02.2023 14:52

Куртија треба одмах од*ебати!

ОДГОВОРИТЕ
Name

+++

02.02.2023 15:20

Казе Вуциц дивљање овакве нисам видио. Није погресио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ципи

02.02.2023 16:04

Па годинама мој Вуцицу циркус промовсете

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

02.02.2023 17:06

И он и патос му са ове стране Дрине, браћа родјена!

Name

дисидент

02.02.2023 16:17

У Србији је циркус од опозиције и то не ваља а код нас ваља. Какве двоструке аршине имате па то је невјероватно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КАМЕН

02.02.2023 16:28

ТИ ВОЛОВИ или БИКОВИ из ОПОЗИЦИЈЕ сто се залецу на Преседника ВУЦИЦА нека доду код нас на ГАТАЦКО ПОЉЕ па нека се залете на нас да им стуцемо те њихове ратоборне РОГОВЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

02.02.2023 21:56

Било би добро, да само они наносе стету, али има их јос, мимо њих. Сви они паметују, али нико од њих нема ресење насег проблема, које нам намецу сиптари и њихови западни спонзори. Време је за озбиљност, забрањавајуце, и бар у ова теска времена по насу дрзаву, бар мало јединства би нам било од користи. Отадзбина наса, опет је у опасности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трест

03.02.2023 09:36

Ко је за Вучића тај је против здравог разума, нажалост већина срба је неразумна.

ОДГОВОРИТЕ