На захтјев Русије сједница СБ УН о Украјини

- Након захтева Русије,  Савет безбедности УН је данас одобрио да 8. фебруара буде одржана седница посвећена Украјини, потврдио је у разговору са новинарима добро обавештен извор.

Свијет 02.02.2023 | 19:10
На захтјев Русије сједница СБ УН о Украјини

"Састанак Савета безбедности УН, који је затражила Русија о изгледима за мирно решење украјинске кризе у контексту све већих количина западног наоружајња у Украјини,  заказан је 8. фебруар у 10 часова по локалном (њујоршком) времену", изјавио је неименовани извор из УН, преноси ТАС С.

Први заменик представника Руске Федерације у УН Дмитриј Пољански, јуче је појаснио да би састанак требало да буде посвећен "перспективама мирног решавања украјинске кризе у контексту све већих испорука западног наоружања режиму у Кијеву", пренела је раније агенција РИА Новости.

Поред тога, Пољански је наговестио да ће "кијевски режим и његови западни спонзори" у фебруару организовати догађај на Генералној скупштини УН поводом прве годишњице специјалне војне операције.

Заменик портпарола генералног секретара УН Фархан Хак позвао је у уторак све стране које имају утицај на Москву и Кијев да их охрабре да прекину непријатељства.

(Тањуг Фото: Схуттерстоцк.цом/лев радин, илустрација) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

СБ УН

02.02.2023 22:55

Сад има прилику да покаже да ли постоји форме ради,или да служи сврси,све је на њима,у рукама им је и рат,и мир.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

03.02.2023 05:05

Нема УН прилику нису их Руси питали ни кад су агресију изврсили. Тад их је УН позивао на суздржаност а Руси говорили да неће напасти и да је то западна лаз, него да изводе вјежбе.

Name

Ре

03.02.2023 06:44

Шта је писац хтио да каже, на захтјев агресора у овоме рату а то је Русија , сазвана је сједница на којој ће им се агресор изјадати да жртва неће да се преда , да жртва не да да је агресор некажњено туче и убија,да се жртва успјешно бори против агресора, а агресор је то био замислио да уради за три дана."Плачи мала плачи, оста ти на Рачи"

Name

ПУЦА РУСИЈА

03.02.2023 03:57

ДО ЉЕТА РУСКОГ ВОЈНИКА НЕМА У УКРАИНИ ГОТОВИ СУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Еу-Фан

03.02.2023 06:40

Ако се и овог пута "лидери" не уразуме Украјина це бити потпуно унистена!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хоће да

03.02.2023 11:31

Приказу да како је напасти некога легитимно док тога истог одбранити није легитимно.

ОДГОВОРИТЕ