Олујни вјетар, мећава и снијег у већем дијелу Србије

Олујни ветар и снег је у већем делу Србије, на планинама снежни сметови стварају проблем, а непроходно је неколико путних праваца.

Србија 04.02.2023 | 21:58
Олујни вјетар, мећава и снијег у већем дијелу Србије

Саобраћај на путу ка Копаонику из правца Брзећа је био у прекиду од 17.30 до 19.30, а на тој деоници је тренутно нулта видљивост па ће саобраћај из Брзећа до врха Копаоника бити обустављен.

 Због мећаве праћене олујним ветром који смањује видљивост и возача који су на планину пошли возилима без зимске опреме и заглавили се, на деоници од Усека до Јарма настао је застој и формирана је колона, али су око 19.30 радници зимске службе "Крушевац пута" успели су да рашчисте двочасовни застој у саобраћају, па су возила из колоне наставила пут одредишта, преноси РТС.

 Због нулте видљивости услед снежне мећаве и олујног ветра који достиже на махове брзину од 70 километара на сат, на тој деоници је тренутно нулта видљивост, па ће саобраћај из Брзећа до врха Копаоника бити обустављен.

 Већина путних праваца у Србији је проходна,а непроходан је пут Аљиновићи-Сјеница-Нови Пазар, као и неки путеви трећег приоритета одржавања, саопштило је ЈП Путеви Србије. 

 Екипе предузећа Нови Пазар пут тренутно рашчишћавају пут.

 Према најави Републичког хидрометеоролошког завода, до краја дана очекује се ветровито и осетно хладније време.

 На северу Србије суво уз постепено разведравање у вечерњим сатима, док се у осталим крајевима задржава облачно, местимично са снегом уз формирање снежног покривача висине од пет до 10 центиметара, а на планинама значајније повећање постојећег за нових 10 до 20 центиметара.

 Дуваће јак и олујни северозападни ветар, па се на планинама очекују вејавица, мећава и снежни наноси.

 Снежна мећава захватила је и подручје Власине. Висина снега је 50 центиметара, али због јаког ветра на појединим местима има наноса од једног метра.

 Путари су на терену, једно возило које чисти снег је исклизнуло са пута.

 Не препоручује се да се без преке потребе креће вечерас ка Власинском језеру.

 Обустављен је саобраћај и на путу Тутин-Лескова-Карајукића Бунари.

 Пут до Рудна је проходан, али снег стално навејава. Деоница Рудно-Бозовик је повремено затрпана наносима снега.

 Екипе краљевачких путара чисте непрекидно, али им посао отежава јака мећава, а село Рудно је добило струју, наводи РТС.

(Тањуг Фото: Принтсцреен/ РТС)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Санџак

04.02.2023 21:51

...увијек "трећи приоритет"! Треба да се оснује ЗБО! Доста је београдског шиканирања! Дођу с војском, пријете ипсотиха Бошњацима и онда дође Вучић и казе како Бошњаци "морају да воле Србију"!?! Сиктер!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорцанин М.

04.02.2023 21:56

Ти што немају зимску опрему аута одгурати само у канал и написати праве казне и дати предност возилима која имају опрему.да ти бахати возачи не кажу "ма знаш ли ти бре ко сам ја".

ОДГОВОРИТЕ