Одржана Гала КМГ-а поводом Фестивала фењера

Гала Фестивала фењера 2023. године одржана је у недељу увече. Гала је кроз различите облике програма показала традиционалне карактеристике Фестивала фењера, изјавио је Сју Гуангвен, директор Центра за уметнички програм при Кинеској медијској групи (КМГ).

Свијет 05.02.2023 | 20:06
Одржана Гала КМГ-а поводом Фестивала фењера

На овогодишњој Гали су примењене бројне технолошке иновације. У складу са иновационим захтевима „мисли + уметности + технологије", КМГ реализује интегрисану продукцију телевизије и нових медија, дистрибуира и емитује је кроз више медијских платформи. Имерзивни ефекти видео и аудио програма умногоме се побољшавају применом нових технологија као што су виртуелни специјални ефекти проширене стварности (АР), виртуелно-реална фузиона производња, стерео видео и тродимензионални звук у боји.

На Гали је представљен низ традиционалних кинеских народних заната, који су уписани на листу националног нематеријалног културног наслеђа.

Гала фестивал фењера 2023. је емитована 5. фебруара у 20 сати истовремено на ТВ каналима ЦЦТВ-а и преко радија и нових медијских платформа. Око 500 градских културних тргова широм земље је емитовало Галу Фестивала фењера на јавним платформама са великим екраном 8К ултра-високе-резолуције.

(КМГ Фото: КМГ) 

Коментари / 0

Оставите коментар