Зашто Тоблероне уклањају планину са паковања?

Тоблероне ће уклонити планински врх Маттерхорн са своје амбалаже након што се дио производње чоколаде пресели из Швицарске у Словачку.

Занимљивости 06.03.2023 | 15:58
Зашто Тоблероне уклањају планину са паковања?

Позната планина у облику пирамиде, која одражава алпски врх, биће подвргнута реконструкцији. Америчка фирма Монделез саопштила је да ће слика планине од 4.478 метара бити замијењена другим врхом, преноси ББЦ.

Из Швицарске наводе строга правила о “швицарству” која кажу да се неки производи не могу користити те промовисати националне симболе ако нису искључиво произведени у Швицарској.

У изјави за ББЦ, Монделез је саопштио да премјешта дио производње ван земље како би “одговорио на повећану потражњу широм свијета и како би развијао бренд Тоблероне за будућност”.

Речено је да ће његово ново паковање садржавати “изразито ново писмо Тоблеронеа и лого који црпи даљу инспирацију из Тоблероне архиве”.

Тоблероне, чоколада у облику планине направљена од швајцарског млијека са медом и нугатом од бадема, први пут је пуштена у продају 1908. године у Берну, главном граду Швајцарске.

Међутим, тек 1970. године на његовој амбалажи дебитовала је назубљена силуета Маттерхорна, а прије тога су били Бернски медвјед и орао, наводи се на wеб страници Тоблероне.

(Н1) Фото:  Схуттерсроцк

Коментари / 0

Оставите коментар