Гувернер Флориде писао Бајдену: Дозволите Ђоковићу

- Гувернер Флориде Рон Де Сантис позвао је данас председника САД-а Џоа Бајдена да дозволи најбољем тенисеру света Србину Новаку Ђоковићу да наступи на мастерсу у Мајамију, који ће бити одигран од 19. марта до другог априла, преноси Ројтерс.

Тенис 08.03.2023 | 09:34
Гувернер Флориде писао Бајдену: Дозволите Ђоковићу

Ђоковић се пре два дана званично се повукао из жреба мастерса у Индијан Велсу, јер је у САД и даље на снази одлука да странци који нису вакцинисани против коронавируса не могу да уђу у ту земљу.

Ђоковић, који није примио вакцину против коронавируса, прошлог месеца је америчким властима поднео захтев за специјалну дозволу да игра на турнирима у Индијан Велсу и Мајамију. Међутим, српском тенисеру није одобрен улазак у САД.

"Оставите пандемијску политику на страну и дајте америчком народу оно што жели. Ова забрана је није фер, није заснована на науци и неприхватљива је. Дозволите Ђоковићу да игра", написао је Де Сантис у писму Бајдену.

Директор турнира у Индијан Велсу Томи Хас, Тениска асоцијација САД-а и руководство Ју-Ес опена затражили су раније од америчких власти да дозволе српском тенисеру да уђе у ову земљу.

"Ђоковиц́ није примио вакцину против коронавируса и то је једини разлог зашто он не може да учествује на турниру у Мајамију", рекао је Де Сантис.

(Тањуг) Фото: Тањуг/АП

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Дриблер

08.03.2023 09:04

Федереру и Надалу би дали специјални статус и насли би оправдање за то у јеку највеће корона хистерије а не сад кад корону нико више и не спомиње… Али Новаку не могу опростити успјех а не невакцинисање… Нек те здравље служи Ноле да им покажеш ко је најбољи свих времена….

ОДГОВОРИТЕ
Name

Они су се вакцинисани!

09.03.2023 16:31

А овај дебил није!