Покренута истрага против Барселоне због корупције

Како преносе медији у Шпанији, фудбалски клуб Барселона налази се на стубу срама и пред озбиљним је оптужбама, сада и званично, због корупције јер се сумња да је скоро две деценије овај клуб уплаћивао новац Хозе Марији Енрикезу Негреири, бившем потпредседнику Шпанске судијске комисије.

Спорт 10.03.2023 | 21:50
Покренута истрага против Барселоне због корупције

Наиме, још у фебруару шпански медији су дошли до сазнања да је Барса на рачун Негреире и фирме коју је водио уплатила 8.4 милиона евра у периоду од 2001. до 2018. године. Суд у Барселони је у међувремену покренуо истрагу поводом ових натписа, прикупљено је још доказа, на основу којих је састављена оптужница против Барселоне, њених бивших руководилаца и Негреире, преносе страни медији.

Оптужница, коју је изнео Јавни тужилац у Барселони терети славни клуб и двојицу бивших председника Ђозепа Бартомеуа и Сандра Росела, који су били на челу у време када је новац уплаћиван на рачун потпредседника судијске организације.

Шеф Ла Лиге Хавијер Тебас изјавио је протеклог месеца је изјавио да би актуелни председник Барселоне Ђоан Лапорта требало да поднесе оставку уколико не буде могао да оправда и објасни уплате на рачун Негреире.

Лапорта је одговорио Тебасу рекавши да му неће дати "оно што овај жели", а занимљиво је да су оптужбе за корупцију уследиле само три дана након што је Лапорта, демантујући медије, поручио  да његов клуб "никада није куповао судије".

- Да будемо јасни, Барселона никад није поткупила судије и Барса никад није имала намеру да поткупи арбитре, апсолутно никад - рекао је Лапорта у уторак.

Шпански медији, конкретно мадридска Марка, дошли су до докумената у којима се јасно може видети свака уплата Барсе на рачун Негреирине фирме, који је сад дат на увид јавности

(Србијаданас)  Фото:Профимедиа

Коментари / 0

Оставите коментар