Град у Италији кажњава политичаре потапајући их у ријеку!

У Италији постоји град у којем сваке године стрпају људе у кавез и потапају их у реку за казну, иако је то само брзи урон намењен забави, а не покушај да некога стварно утопе у реци.

Занимљивости 14.03.2023 | 15:31
Град у Италији кажњава политичаре потапајући их у ријеку!

Многа места широм света имају своје одабране обичаје и ритуале, али тешко би вам било да нађете град у коме најиритантније људе стављају у кавезе и спуштају их у реку

Река Адиђе( ит. Адиге) протиче кроз Тренто и сваке године се неки непопуларни мештани (обично то су локални политичари) потапају се у њу.

Овај шармантни водени догађај зове се ‘Тонца’ и део је Вигилијанских прослава које град Тренто одржава сваке године у другој половини јуна.Тонца се традиционално одржава последње недеље пре 26. јуна, на дан када се прослава завршава.

Догађаји су намењени у част Светог Вигилија, заштитника града, а један од главних догађаја је Суд покајања где се суди познатим личностима из Трента који су се осрамотили током године. Неки ц́е бити проглашени невини и поштеђени зароњавања у реку, али за оне који су проглашени кривим, њихова казна ц́е бити осуђена за Тонца акцију “потапања” у реку.

Ако живите у Тренту, у Италији, немојте превише забрљати или бисте могли на крају постати главна атракција Тонке Врло често се деси да међу “одабраним” се нађе и политичар који се купају у води, јер када и ако тражите особу у граду која је највише зезнула у нечему то ц́е обично бити политичар.

Прошле године “Тонца” догађај се одиграо 19. јуна и укупно је шест особа проглашено кривим, док је петоро спашено од потапања у реку Адиђе.

Људи за које се утврди да су криви поново ц́е бити извучени из воде док су још живи, уместо да остану тамо док мештани не буду сигурни да су мртви и желе да им врате кавез како се некада давно радило пише ладбибле

Тонца је недавно постала вирална и наравно изазвала је читав низ људи који су рекли да би друга места широм света требало да је усвоје. Сигурни смо да бисте могли да се сетите неколико озлоглашених политичких или обичних личности из вашег локалног града које би биле на вашој Тонца листи.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар