Еквадор броји мртве након разорног земљотреса

Најмање четири особе изгубиле су живот у  снажном земљотресу који је данас погодио југ Еквадора и север Перуа, док су многи људи остали заробљени испод рушевина.

Свијет 18.03.2023 | 22:07
Еквадор броји мртве након разорног земљотреса

Агенција за ванредне ситуације Еквадора известила је да је једна особа погинула у граду Куенка у Андима.  Жртва је настрадала у возилу заробљеном испод рушевина куц́е.

У обалској еквадорској држави Ел Оро погинуло је троје људи, а неколико особа је заробљено испод рушевина, додала је Агенција за ванредне ситуације Еквадора, преноси АП.  Поред тога, у граду Мачала у држави Ел Оро се урушила двоспратна зграда и заробила непознат број људи.
 У потресу су оштећено куц́е и зграде, а бројни успаничени грађани изашли су на улице.

Председник Еквадора је путем Твитера позвао грађане да остану мирни.   У Гвајакилу, око 270 километара југозападно од главног града Кита, власти су пријавиле оштећења на зградама и куц́ама, као и неке урушене зидове. Власти су наредиле затварање три тунела за возила.

Амерички геолошки завод известио је да се земљотрес јачине 6,8 степени Рихтерове скале догодио у приобалном региону Гвајас, око 80 километара јужно од Гвајакила, другог по величини града у Еквадору, додао је АП. 

Европско-медитерански сеизмолошки центар (ЕМСЦ) саопштио је да је земљотрес јачине 6,9 степени Рихтерове скале погодио обалу Еквадора, а да је епицентар био на дубини од 10 километара.

 Систем упозорења САД саопштио је да не прети опасност од цунамија након земљотреса.

(Тањуг/фото: Твитер) 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Рики

19.03.2023 00:24

Ово ко год да поцне сарадјиват са русима добије земљотрес као казну.висе ме нико н мозе разувјерити одакле потицу ови земљотреси.на вама је да само процјените ко је узроцник 6.8 7.8 итд и тд.

ОДГОВОРИТЕ