Најскупља кућа на свету налази се у Лондону и кошта 280 милиона евра

Вила стара 205 година у лондонском Регент’с Парку понела је титулу најскупље куц́е (некретнине) у Великој Британији али и на свету!

Занимљивости 20.03.2023 | 15:40
Најскупља кућа на свету налази се у Лондону и кошта 280 милиона евра

Трофејна резиденција на обали језера названа “Холме” може бити ваша под условом да имате 250 милиона фунти односно 298,5 милиона долара, како је први пут објавио Фајненшел тајмс.

Раније је најскупља некретнина која се појавила на тржишту у Британији била имање у Најтсбриџу познато као 2-8а Рутланд Гате, које је у октобру 2022. било на листи за цену од 221 милион долара. (продата је за невероватних 232 милиона долара 2020. године)

Иначе до сада је пентхаус вредан 250 милиона долара на врху Централ Поwер Тоwер заузео прво место за најскупље пребивалиште на планети.

Двоспратно имање (вила) “Холме” датира све до 19. века када га је изградио енглески архитекта Џејмс Бартон, а дизајнирао његов син, Децимус Буртон, 1818. године.

Огроман простор се простире на четири хектара и састоји се од 40 спавац́их соба и импресивних 29.000 квадратних метара стамбеног простора. Такође укључује осам гаража, тениски терен, библиотеку, сауну и велику трпезарију.

“То је Бела куц́а у Риџентс парку“, рекао је извор за Тхе Евенинг Стандард. “Веома је посебно, јер имате украсно језеро, чисте травњаке и ову величанствену задњу фасаду која изгледа као задња фасада Беле куц́е у САД. То је најневероватнија имовина.”

Према евиденцији, саудијска краљевска породица поседује Холме више од три деценије откако су га купили 1998. Вила је сада пала у руке стечајних управника пошто је била покриће за зајам од око 150 милиона фунти, уз кућу у Њујорку и авион, али како каже извор Фајненшал тајмса, аранжман је истекао преноси сајт роббрепорт

Пошто се Холме сматра најцењенијом имовином у породичном портфељу некретнина, стављање на продају је најбржи и најлакши начин да се отплати зајам од 180 милиона долара. Агенти у Беауцхамп Естатес и Книгхт Франк наводно воде попис.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар