Позориште "Бошко Буха" остаје на Тргу републике!

Позориште "Бошко Буха" остаје на својој адреси, одлучено је данас након састанка између представника овог театра у Влади Србије с премијерком Аном Брнабић.

Магазин 23.03.2023 | 20:32
Позориште "Бошко Буха" остаје на Тргу републике!

Два сата су трајали разговори између управника Игора Бојовића, представника Управног одбора Радивоја Даниловића, глумице Бобе Латиновић и правнице Наде Баше.

 
Igor Bojović <фигцаптион><спан цласс="имгЦаптион">ИГОР БОЈОВИЋ<спан цласс="имгСоурце wитхЦаптион">ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ<бр /><бр />

- Остајемо на својој адреси, на Тргу републике 3. Нема селидбе администрације у Београд на води - поручили су из овог позоришта.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2023/03/20/15/3395850_боксо-буха-20032023-0028_фф.јпг?вер=1679590059" алт="позориште Бошко Буха" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: АТА ИМАГЕС<бр /><бр />

Подсетимо, запослени у позоришту "Бошко Буха" у понедељак су јавно апеловали да њихов театар не буде у целости пресељен у зграду Старе поште на Савском тргу, као и да се реши проблематичан катастарски упис власништва њиховог досадашњег седишта у згради на Тргу републике 3, који већ осам година кочи реконструкцију оронулог простора. Надлежнима су дали рок од месец дана да одговоре на њихове захтеве, а у међувремену им је стигла подршка од готово читаве културне јавности.

<стронг>Манда преминуо играјући у дечјој представи

Легендарни глумац Милорад Мандић Манда преминуо је 2016. године на сцени Установе културе "Вук Караџић", у којој је у то време играо ансамбл позоришта "Бошко Буха", чији је члан био, током извођења дечје представе "Петар Пан", у којој је тумачио лик Капетана Куке.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2023/03/20/15/3395866_манда--александар-јовановиц_фф.јпг?вер=1679590166" алт="позориште Бошко Буха, Милорад Мандић Манда" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: АЛЕКСАНДАР ЈОВАНОВИЋ<бр /><бр />

Премијера представе почела је нормално и све је било у реду првих 15 минута, а онда је на сцену изашао Манда и изненада се срушио на под, како су открили присутни. Гледаоци у публици су мислили да је то само део представе. Из публике су на сцену одмах истрчале Мандина супруга Ања и Слобода Мићаловић, а убрзо је на лице места дошла и служба Хитне помоћи, која је констатовала смрт глумца.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2022/02/28/19/2926849_олга7-неwс1-ана-паунковиц_фф.јпг?вер=1679590762" алт="Огла Одановић" /> <фигцаптион><спан цласс="имгСоурце">ФОТО: АНА ПАУНКОВИЋ<бр /><бр />

- У овом позоришту сам провела 18 година и ево, док сада стојим овде, тужно ми је и морам да споменем свог колегу Милорада Мандића Манду, који је, чини ми се, живот дао за ову сцену. Тако је и завршио, на овој сцени, односно на сцени у театру "Вук". Извините што сам емотивна, али све ми је много тужно. Обећали смо му да ћемо све завршити, оставио је то у аманет свима нама - овако је у понедељак о пријатељу говорила<а хреф="хттпс://www.курир.рс/таг/276769/олга-одановиц" таргет="_бланк" рел="ноопенер"> Олга Одановић.

<стронг>(Курир.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар