Уругвај: Ухапшена два Црногорца због шверца кокаина

Полиција Уругваја потврдила је да је ухапшено 16 особа и заплењено скоро 500 килограма кокаина, чија је финална дестинација, како се наводи, била Италија, а да су међу ухапшенима и два црногорска држављанина.

Свијет 25.03.2023 | 08:27
Уругвај: Ухапшена два Црногорца због шверца кокаина

Секретар Министарства унутрашњих послова Уругваја Гиљермо Масијел оценио је на прес конференцији да је та операција омогућила разбијање криминалне организације која се сматра повезаном са балканским кланом, једном од, како је рекао, највећих организованих криминалних група које делују у Европи, преноси портал РТЦГ.

"Током истраге, агенти су од септембра 2022. године успели да идентификују 18 особа повезаних са криминалним активностима. Групу су чинили грађани различитих националности, 11 Уругвајаца, три Боливијаца, два Аргентинца и два Црногорца. Током акције, власти су успеле да приведу 16 идентификованих, док се за другом двојицом чека међународна потерница", наведено је у тексту који преноси "групормултимедио.цом". 

Идентитет ухапшених црногорских држављана још није саопштен, а део уругвајских медија јуче је тврдио да су већ били на потерници Интерпола. 

Укупно, уругвајске власти су заплениле 489 килограма кокаина, новац, четири возила, два чамца, трактор, револвер, пиштољ, пушку и две сачмарице.

Према речима представника уругвајског Министарства унутрашњих послова, процењена тржишна вредност заплењене дроге је око 15 милиона евра.

Како су објаснили, дрога је из Боливије допремљена у Уругвај, а када је стигла у ту земљу, план је био да буде транспортована даље ка Европи, гдје је њена вредност већа.

(Тањуг) Фото: сербиа.постсен/ Схуттерстоцк / Рингиер)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сале

25.03.2023 08:00

Два Црногорца? Ма немогуће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мунгос

25.03.2023 09:00

Чуј црногорци??? Баш ме чуди.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

25.03.2023 09:21

Велико је питање да ли су то прави Црногорци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вагнер.

25.03.2023 10:28

Имали иста дриго да црногорци раде осим дроге да им није србије умрли би од глади натовци.

ОДГОВОРИТЕ