Додикова власт Српску води у робовласничко друштво (ВИДЕО)

- Циљ спорног закона о криминализацији јавне ријечи је да се у Српској створи робовласничко друштво у коме ће власт, због страха, ограничити сваку критику. Људи не желе да буду робови и зато масовно напуштају БиХ. Без људи нема ни државе, рекао је Зијад Бећировић, директор Међународног института за блискоисточне и балканске студије (ИФИМЕС), гостујући у емисији МАТ БН телевизије.

Република Српска 30.03.2023 | 21:43
Додикова власт Српску води у робовласничко друштво (ВИДЕО)

Бећировић објашњава да је тренд у Европи, али и дијелу свијета, да такозвани борци против отвореног друштва желе да створе затворена друштва у којима ће они постати апсолутни господари у некој врсти робовласничког система. У Српској је створен такав систем, а и ФБИХ је на путу да постане такав систем.

Доношење таквог закона и клевети и увреди је подстакнуто управо од људи који највише вријеђају и клевећу друге људе, сматра Бећировић.

"Смисао санкције није да се неко обогати или осиромаши већ да се добије нека сатисфакција. Када видимо да је у овом случају предложена казна за наводну клевету и увреду до 120.000 КМ, јасно је да неко драконским казнама жели неког да застраши и осиромаши, а да неко жели да се обогати. Не смије бити циљ да неки медији престану да раде, да се осиромаше. Тиме се губи сваки смисао и могућност да се та област уреди на начин који то траже демократска друштва", каже Бећировић.

Око тих ствари се у свијету организује јавна распарава актера, а у Српској то власт ради преко ноћи да би заштитила своје позиције, оцјењује Бећировић, и додаје да то ради тако јер је власт несигурна.  

На питање чему страх када СНСД држи све полуге власти у Српској, а на власти је и на нивоу БиХ, Бећировић каже:

"Власт има пљачкашки менталитет. Опљачкано је све што је могло, контролишу правосуђе, а једино што не контролишу је један дио медија. Циљ је да се медији и невладине организације застраше или угасе. Власт себе увијек сматра супериорном, а они који су на власти су, уствари најнемоћнији. Уколико не контролишете буџет, институције и установе, ви сте немоћни. Та нервоза је зато присутна јер кад губе, они губе све, а неријетко и слободу. По истом систему функционише и Додик али и његови партнери из ФБиХ", јасан је Бећировић.

Превидјели су, каже даље Бећировић, да је овај народ народ пркоса и да ће такав закон који нешто забрањује имати супротан ефекат.

"Ко размишља на такав начин дао је себи аутогол. Такав закон неће проћи јер ће наићи на слободарски отпор народа", сматра Бећировић.

Коментаришући Додикову најаву прекида сарадње са амбасадама САД и Велике Британије Бећировић каже да је то само представа за народ.

"Они су Милорада Додика довели на власт, а у задњем изборном циклусу су га увели у власт. Без САД не би била формирана власт на нивоу БиХ. Они му омогућавају да се приближи Русима и све су то игре, забављање јавности. Додик је амерички човјек, као што је и Мило Ђукоановић "амерички ђетић". Свака прича и америчке осуде Додика не пију воде јер је он њихов кадар", категоричан је Зијад Бећировић.

Додаје да се људи за чистом прошлошћу не би поданички понашали према међународној заједници.

"Препирка Додика са америчким амбасадором показује тај поданички однос иако он покушава да покаже да је независан и самосталан. Он је политичко дијете САД и НАТО савеза", нема сумње Бећировић.

Политичко-мафијашке структуре на Балкану би без помоћи међународнг фактора, САД и ЕУ, биле локализоване, чак и неутралисане, да немају њихову подршку, истиче Бећировић.

"Ако такве структуре желе да се униште, мора се нарушити повјерење између њих, та чврста веза између политичких и криминалних структура. Она је постала трајна и за напредак се мора нарушити то међусобно повјерење, које је данас све чвршће", закључује Бећировић.

(БН) Фото: БН 

Коментари / 25

Оставите коментар
Name

Мика

30.03.2023 19:48

Све је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упуру

31.03.2023 06:24

Шта је тако, ово што овај несретник говори. Прије ће бити да је БН пропо када овакве доводи да народу соле памет. Прво је причао да су Човић, Додик и Изетбеговић прошлост. Да ће странци да их униште, забране и похапсе. Остале небулозе нећу ни да набрајам. Коме није јасно то је једна НВО ублеха која крчми фондове и млати празну сламу.

Name

Бањалучанин

31.03.2023 07:05

Ништа није тако. Овај отворени србомрзац све што је изговорио у посљедњих 5 година ништа није био у праву. Пронађите шта год да је рекао, како Додик губи изборе, како долази америчка администрација овдје да заведе ред бла бла. Све је слагао. Њега више не преносе ни босански медији колико је небитан.

Name

Ре

31.03.2023 07:07

Све тачно и аргументовано. Само страначки слијепци то не виде. Свако ко је рационалан и објективан то види. РС је опљачкана и опустошена. Млади су побјегли, с остали буџетски радници и пензионери. Привреда не ради. Тајкуни царину који су повезани са власти.

Name

ДејанМ

31.03.2023 09:28

хаха довели свог колегу из СДА да мало паметује :Д е на шта су спали неки политичари из српске :Д

Name

Амбасадор

30.03.2023 20:24

Додо =Путко

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДејанМ

31.03.2023 09:29

Знаш шта ти балија не разумијеш да је за сваког србина похвала рећи да је путин

Name

Приједорчанин М.

31.03.2023 09:36

За Ре.у праву си.ови што подржавају власт то су они који су се огрешили о закон и њима овако стање одговара.то су они испод шатора што глођу коске.

Name

Три ме плате са будзета зову

30.03.2023 21:21

Лапсус господине, не води вец је довела! То је заврсено. Ми смо званицно у феудализму а ви себе самообмањујте колико хоцете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рајко

31.03.2023 04:25

Какав реалиста,са висе од 95÷ствари које је овај цовјек изрекао се свако нормалан слазе.Само пуки сљедбеници резима из лицних интереса(неко зарад минималца,неко зарад милиона)ову прицу неподрзавају,али се слазу и знају да нас свију воде у пропаст,само мисле да њих неце закацити'кад све буде падало,али многи се варају,ови сто сицаре на ситно це надрљати,а таквих сектаских подгузника је пар стотина хиљада.Они и јесу проблем,они гину'зарад интереса свега 5÷најблизих бурлиних ,а то је пар породица,његова и његових кумова.Свака цаст овом госп.,врло нацитан и информисан цовјек.Културан и сазет говор.

Name

Папа Мајк

31.03.2023 04:42

Тачно!!!

Name

ре

31.03.2023 04:10

Да ли Ви мислите да ћете тајкуна бурлу у РС осрамотити са оваком истинитом причом, и да ће се он сада окренути од свога режима према несретном народу и борцима у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бојана

31.03.2023 05:03

100% тачно. Бурло и унука усташког сатника Пеје Жељка-Бисерка раде на нестанку српског народа у БиХ, на пљачкању и иуништавању РС, али слијепи и глупи народ то не види. Бурле је опљачкао три и по милијарде, Тегелтија двије милијарде, Зоран Дебели је опљачкао милијарду, Октан Папак стотине милиона. А народ биједни одлази у Њемачку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реа!иста

31.03.2023 05:38

Овај господин је све у праву, схвати више народе ко те води и да те водиму пропаст.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

31.03.2023 05:38

Браво за овог госта јер он жели све најбоље Републици Српској, сигурно искрено и од срца!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Требиње

31.03.2023 07:17

Надам се да је то сарказам ??

Name

Паралампије

31.03.2023 05:44

Додикова болесна амбиција, али прије свега његова неспосбност за рад у тиму и његово незнање у протоколарној политици и нацину опходјења је довела политицку сцену на руб друственог варварства и безвласца. Додик мора да увиди да је његова оставка пријеко потребна овом народу, поготово због тога сто је манипулисаано са изборном вољом народа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

31.03.2023 06:40

Са Стевандићем ствар је запечаћена, али има она стара Минимаxова, ништа не траје вјечно....ко би горе биће доле...

ОДГОВОРИТЕ
Name

СТАРИ !

31.03.2023 07:58

Мислис на ону стару пословицу,,,Ко високо лети, ниско пада! Увјек било и бице !

Name

борик

31.03.2023 07:42

цовјек је потпуно управу , не би му дозволили крадју избора американци , да није њихов Русија у бих нема утицај као у србији , тако да од две силе , ова прва овде ведри и облаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Татар

31.03.2023 09:18

Сви се ви ко фол борите за Босну а сви Бога молите да што дуже потраје ово стање јер вам никад више неће овако добро бити

Name

Бре добре

31.03.2023 08:34

Добре изјаве је дао, посрска свима који русе систем фараона

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сагитариус

31.03.2023 09:18

Република Српска је држава, социјалне неправде, у којој владају процеси бескрупулозне и грубе експлоатације раднићке класе, и у којој су одавно успостављени односи робовласничкога система, у којем све ресурсе у својим рукама држи неколико екстремно богатих појединаца, и њихових породица, а сви остали у овој држави су њихови робови! Усвајањем закона о криминализацији клевете и увреде, овај робовласнићки систем ће само бити потврђен као такав, и потпуно " зацементиран"!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

31.03.2023 15:04

немозе се висе слусати лајање погрдне реци које званицници упуцују једни другима скупстина са посланицима лици на пијацу трац само сто се непотуку једни друге клеветају па ако је неко лопов место му је код тузиоца тамо се пријављују али то је постао рецник многим да се ословљава противник треба језике скрацивати и довести у неки ред

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

31.03.2023 20:44

Ма ви сте стварно велики пријатељ Републике Српске! Свака вам част и од сада за вијек и вијекова вјерујемо у ваше добре намјере према Републици Српској!

ОДГОВОРИТЕ