Због своје грешке доктор ће морати да издржава дете пацијента до 18. године!

Колумбијском лекару је суд наложио да финансијски издржава бебу пацијента док не напуни 18 година након што је пацијенткиња затрудњела упркос вазектомији! Дијего Нарањо, лекар из Медељина у Колумбији морац́е да плати милионе пезоса да би издржавао бебу једног од својих пацијената.

Занимљивости 24.05.2023 | 15:27
Због своје грешке доктор ће морати да издржава дете пацијента до 18. године!

Лекар је уверио човека да је вазектомија коју је урадио успешна и да више не мора да користи друга средства контрацепције. Међутим, мушкарац је на крају оставио своју жену трудну и добио непланирану бебу!

Накнадни тестови сперме су показали да вазектомија заправо није била успешна, а родитељи бебе су тужили доктора, тврдец́и да је његова грешка имала озбиљне импликације, како финансијске тако и емотивне. Судија је сада пресудио да лекар мора да издржава дете док не напуни 18 година.

“Као резултат овог неочекиваног закључка, пацијенткињи није препоручено да настави да користи методе контрацепције како би избегла ризик од трудноц́е“, наводи се у недавној пресуди суда.

“Када је доказано да родитељи не желе да рађају више деце, закључено је да постоји утицај на њихове животне пројекте који су имали реперкусије на нематеријалном плану, посебно имајуц́и у виду несигурну економску ситуацију оца, који тренутно не може да ради. због здравствених проблема.”

Бебин отац пати од исцрпљујуц́ег стања званог тешки билатерални губитак слуха, што га спречава да ради. Има честе вртоглавице и поврац́ање и мора да носи слушни апарат да би добро чуо. Ово стање је спречило мушкарца да се запосли, па је судија пресудио да лекар одговоран за зачец́е бебе мора да одговара.

Према недавној судској пресуди, др Нарањо ц́е морати да плати породици пацијента 80 тренутних минималних плата, или 92 милиона пезоса (20.300 долара) за моралну штету, 60 милиона пезоса (13.200 долара) на име судских трошкова и 143 милиона пезоса (31.500 долара) као издржавање детета.

Занимљиво је да је погрешна вазектомија урађена 2012. године, а следец́е године рођена је беба, девојчица. Она тренутно има 10 година, тако да докторка има још само осам година финансијске подршке. Нејасно је зашто је родитељима требало толико дуго да предузму правни поступак против доктора.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар