ОПРЕЗ: Преваранти једва чекају да тражите ове 3 ствари

Све више се ослањамо на технологију па нам је некако природно да када нешто не знамо, питамо Гоогле за помоћ. Но, будите опрезни јер преваранти често користе фразе које се највише претражују на интернету како би вас навели да насједнете превару.

Занимљивости 28.05.2023 | 10:56
ОПРЕЗ: Преваранти једва чекају да тражите ове 3 ствари

С посебним опрезом и пажњом пазите када гооглате ове три ствари.

1. Број корисничке службе

Понекад сте у журби и јако вам је потребан број неке корисничке службе па то можете покушати наћи путем Гооглеа. У журби можда кликнете на прву опцију претраживања која вам изгледа као службени број фирме, а преваранти управно на то чекају.

Позовете ли број који су објавили преваранти, они вас могу тражити одређене податке како би “потврдили ваш идентитет”, а заправо вам украсти особне податке или преузети контролу над вашим бројем како би даље варали друге особе.

Најбоља опција је да гооглате службену страницу фирме коју желите контактирати и провјерите да УРЛ води на праву, службену страницу. Тамо ћете пронаћи опцију ‘о нама’ или ‘контактирајте нас’ и тако им се можете јавити.

2. Добро плаћен посао од куће

Када говоримо о зарађивању новца на интернету у 2023., посебно када је ријеч о пословима који се обављају од куће, може се рећи да су бројни огласи које ћете пронаћи на интернету заправо пријеваре.

Држите се оног најједноставнијег савјета – ако понуда за посао звучи предобро да би била истинита, онда вјеројатно и јест тако. Припазите на нејасне описе послова, објаве старе више мјесеци и упите о људским ресурсима послане с бесплатних домена е-поште као што је @гмаил, савјетује лифехацкер.

3. Најбољи крипто новчаник

Разумљиво је да желите пронаћи најсигурнији новчаник да своју вриједну криптовалуту сачувате од руку превараната, хакера и лопова. Међутим, тражење једног путем једноставног претраживања управо је оно што преваранти желе да учините—а њихове СЕО вјештине позиционирају њихове замке високо у Гоогле резултатима.

Једноставан начин да избјегнете овај проблем је да умјесто тога пронађете угледну wеб страницу која нуди поуздане савјете и слиједите њихове повезнице.

(Н1) Фото: Геттy

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Сара

28.05.2023 11:30

И цувајте се непознатих који вам улазе у двористе са,, помоз бог''. У ствари трази помоц од бога да вас превари.

ОДГОВОРИТЕ