На данашњи дан Звезда постала шампион Европе

Фудбалски клуб Црвена звезда је на данашњи дан 1991. године освојио Куп шампиона, пошто је у финалу после бољег извођења пенала победио Олимпик из Марсеја резултатом 5:3.

Фудбал 29.05.2023 | 09:58
На данашњи дан Звезда постала шампион Европе

Меч је одигран у Барију, а пошто није било голова у регуларних 90 минута играни су продужеци. У додатних 30 минута такође није било погодака, а онда су "црвено-бели после извођења пенала славили са 5:3. Голове за Звезду са 11 метара постигли су Роберт Просинечки, Драгиша Бинић, Миодраг Белодедић, Синиша Михајловић и Дарко Панчев.

Црвена звезда је до највећег успеха у историји стигла без пораза и тако се златним словима уписала у анале фудбала. "Црвено-бели" су у првом колу тадашњег Купа шампиона елиминисали швајцарски Грасхоперс. Звезда је у осмини финала била боља од шкотског Ренџерса. Ривал "црвено-белима" у четвртфиналу ЛШ је био првак Источне Немачке Динама из Дрездена, а Звезда је поново била боља. "Црвено-бели" су у првом мечу полуфинала ЛШ у гостима победили славни Бајерн 2:1, а у реваншу је у Београду било је 2:2.

(Тањуг) Фото: Архива ВН 

Коментари / 0

Оставите коментар