Наредио исушивање бране да би пронашао мобилни телефон који му је упао у воду!

Индијски званичник суспендован је након што је наредио да се исуши резервоар (брану) да би могао вратитит његов мобилни телефон који је упао у воду.

Занимљивости 29.05.2023 | 15:31
Наредио исушивање бране да би пронашао мобилни телефон који му је упао у воду!

Било је потребно три дана да се испумпају милиони литара воде из бране,након што је Рајесх Висхвас испустио мобилни док је правио селфи.Када је пронађен мобилни телефон је био превише натопљен да би могао да ради.

Господин Висхвас је тврдио да садржи осјетљиве владине податке и да их је потребно пронац́и, сада је оптужен за злоупотребу положаја.

Инспектор за храну је у недељу случајно је испустио свој Самсунг телефон, вредан око 1.200 долара (100.000 рупија), у брану Керката, у централној индијској држави Чатисгар.

Након што локални рониоци нису успели да га пронађу, платио је доношење дизел пумпе, рекао је господин Висхвас у видео изјави коју су цитирали индијски медији. Он је рекао да је имао усмену дозволу званичника да испусти “нешто воде у оближњи канал”, додајуц́и да је званичник рекао да би то “у ствари користило фармерима који би имали више воде”.

Пумпа је радила неколико дана, испразнивши отприлике два милиона литара воде – наводно довољно за наводњавање 6 квадратних километара (600 хектара) пољопривредног земљишта преноси ББЦ

Његова мисија је прекинута када је други званичник, из одељења за водопривреду, стигао на лице места након жалбе.

“Он је суспендован до истраге. Вода је неопходан ресурс и не може се трошити на овај начин”, рекла је Приианка Схукла, званичник округа Канкер.

isušen rezervoar vode

Господин Висхвас је негирао да је злоупотребио свој положај и рекао да је вода коју је исушио била из преливног дела бране и да “није у употребљивом стању”.  Али његови поступци су изазвали критике од стране политичара, а национални потпредседник државне опозиционе странке БЈП је твитовао:

“Када људи зависе од цистерни за водоснабдевање у врелим летима, званичник је исушио два милиона литара  воде која се  могала да се искористи за наводњавање најмање 1.500 јутара земље“.

(занимљивостидана.цом)

Коментари / 0

Оставите коментар