Најскупљи сладолед на свијету кошта скоро 6.500 евра!

Ако желите да пробате (тренутно) најскупљи сладолед на свету, боље је да имате јако дубок џеп за куповину! Јапански бренд сладоледа “Целлато” освојио је блиставу титулу Гинисове књиге рекорда,креирајуц́и веома посебан десерт – (тренутно) најскупљи сладолед на свету, направљен од ретких састојака који су подигли цену овој леденој посластици.

Занимљивости 30.05.2023 | 15:26
Најскупљи сладолед на свијету кошта скоро 6.500 евра!

Порција укусне ледне посластице – сладоледа по имену Бyакуyа (Бјакуја) кошта невероватних 873.400 јапанских јена, односно 6.329 евра! За ову цену сладоледа би вам било довољно да купите на пример једно добро половно возило.

Они који су имали новца али и среже да пробају уверавају нас да је свакако нешто о чему треба писати.

Разлог за овако велику “гинисову” цену су састојци, при чему се истиче редак бели тартуф који се узгаја у Алби у Италији, по цени од 2 милиона јапанских јена (скоро 13.889 евра) по кг. Остали специјални састојци укључују Пармигиано Реггиано и саке талог.

“Требало нам је више од 1,5 године да се развијемо, уз много покушаја и грешака да бисмо добили прави укус. Постизање титуле у Гинисовим светским рекордима учинило је да се труд исплати.” представник компаније “Целлато”

Прављење најскупљег сладоледа није био једини “Целлато” циљ. Желели су да споје европске и јапанске састојке у облику сладоледа. Да би то урадио, “Целлато” је довео Тадајошија Јамаду, главног кувара у РиВи, ресторану у Осаки познатом по својој маштовитој фузионој кухињи.

Нажалост, тим из Гинисове књиге рекорда није могао да проба овај прелеп ужитак. Али по речима особља у Целлату које је учествовало у дегустацији, богат је укусом и текстуром.

Рекли су да вам снажан мирис белог тартуфа испуњава уста и нос, прац́ен сложеним и воц́ним укусима Пармигиано Реггиана. Саке талог завршава величанствено искуство укуса.

(занимљивостидана.цом) Фото: Схуттерстоцк

Коментари / 0

Оставите коментар