Потресна исповест Слађе Делибашић: Албанци су оскрнавили гроб моје мајке!

Слађа Делибашић била је једна од икона деведесетих. У време хиперинфлације, опште беде и ратова у окружењу, била је једна од највећих звезда, плесала је, ђускала, певала. Ипак, мало ко зна да је њено детињство обележила прерана смрт мајке Мирјане Делибашић (девојачко Марковић), која је преминула када је денсерки било свега 10 година.

Магазин 01.06.2023 | 20:22
Потресна исповест Слађе Делибашић: Албанци су оскрнавили гроб моје мајке!

Њена мајка сахрањена је на гробљу у Косовској Митровици, где су Делибашићи некада живели. Међутим, како смо сазнали, гроб Слађине мајке на Косову је оскрнављен, а певачица до сада није успела да га обнови. Наша сазнања потврдила је Слађа, која се присетила свих тих догађаја који јој и данас терају сузе на очи.

Slađana Delibašić, Slađa Delibašić
ФОТО: КУРИР ПРИВАТНА АРХИВА

Истина је да су Албанци уништили споменик мојој покојној мајци. То је било још кад су доле почели да се дешавају први немири. Она је преминула 1980. године, а споменик је порушен 1999. или 2000. године. Много ме је све то погодило... Ја сам још одавно имала жељу да пребацим њено тело из Косовске Митровице, али ми је свештеник рекао да не треба то да радим. Тако да, остало је тако како јесте... Гроб моје мајке се налази у близини капеле на гробљу. То не може ни да се некако обнови, покушавала сам, али ништа од тога. Половина гробља је уништена, све са српске стране, а са албанске није. Идем сваке године доле, па ћу тако и ове. Годишњица њене смрти је 13. јула. Моја душа је остала тамо с њом. Губитак мајке је највећа бол коју сам доживела у животу. Десет година сам имала кад се то десило - рекла нам је потресена Слађа.

Slađa Delibašić
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ, ПРИВАТНА АРХИВА

Певачица је јако узнемирена због недавних дешавања на Косову и Метохији, толико да је чак хтела да оде тамо иако су немири били у јеку, јер доста њених рођака живи у јужној српској покрајини.

- Мени су сви са мамине стране тамо доле на Косову. Сада кад се издешавало све ово са Албанцима, верујте ми, плакала сам цео дан. Хтела сам сама да одем тамо да браним Србе, да се бијем ако треба. Онда сам се чула с братом од стрица Ненадом Марковићем, који је професор. Он је био тешко рањен кад су тамо били сукоби. Причала сам с њим и он ми је рекао да све то тамо већ дуго година траје и да су просто навикли да живе у таквој атмосфери и околностима - испричала нам је Слађа.

<имг срц="хттпс://www.курир.рс/дата/имагес/2021/11/06/21/2783345_хема6101_фф.јпг?вер=1685538785" алт="Слађана Делибашић, Слађа Делибашић" />
ФОТО: НЕМАЊА НИКОЛИЋ

(Курир.рс)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милојко

02.06.2023 19:12

Заиста је за сваку осуду, али се и ми требамо запитати ста смо другима радили !!?

ОДГОВОРИТЕ