Вишемилионска штета на воћу и поврћу у Метковићу

- У јаком невремену, које је погодило подручје Метковића и околине, према првим процјенама нанијело је вишемилионску штету повртњацима и воћњацима.

Регион 05.06.2023 | 21:41
Вишемилионска штета на воћу и поврћу у Метковићу

Невријеме праћено градом погодило је долину Неретве прије два дана и нанијело штету на више стотина хекатара засада воћа и поврћа.

Министар пољопривреде Марија Вучковић данас је посјетила Плоче и подручје Вида у Метковићима, које је уз Врбовце и Кошево једно од најјаче погођених подручја како би видјели на који начин помоћи, пренијели су хрватски медији.

Она је истакла да је људима причињена трајна штета и да је потребно ново улагање за шта ће пољопривредници имати подршку.

На подручју Кошева и Врбоваца у Метковићу, гдје је штета и највећа, највише расту лубенице и диње.

Предсједник градске Комисије за процјену штете Роберт Доко рекао је да је да је на подручју Метковића штета милионска, али да је за проглашење природне непогоде потребно испунити одређени услови. 

(Срна) Фото: Ликеметковиц.хр 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Борко

06.06.2023 08:10

И без тога сљиве нису родиле. Само јабуке и круске.. Тресње опале брзо. Сљиве су радјале док је било стоке и стајског дјубрива. Данас се све ради масинама па уље се просипа, трује земљу. Неце компир.

ОДГОВОРИТЕ