Заплијењено више од пола тоне кокаина у Ријеци

Како незванично сазнаје Јутарњи лист, кокаин високе чистоће налазио се у контејнерима који су пронађени у терминалу луке.

Регион 06.06.2023 | 19:40
Заплијењено више од пола тоне кокаина у Ријеци

Више од пола тоне кокаина вриједнога око 20 милиона евра заплијењено је у заједничкој акцији полиције и царине у ријечкој луци уназад неких мјесец и по дана, пише Јутарњи лист.

Из полиције нису жељели данас дати икакав коментар ове информације, но како се незванично сазнаје, кокаин високе чистоће налазио се у контејнерима који су пронађени у терминалу луке, одакле су требали бити даље као контејнерски терет камионима превожен до својих дестинација, највјеројатније на подручје западне Европе.

Премда полиција ништа није жељела рећи о самој заплијени, према информацијама Јутарњег листа дрога је пронађена у неколико разних пошиљки, а не на једном мјесту. То даље значи да није ријеч о насумичном проналаску, већ или некој врсти контроле сумњивога терета, или пак о пажљиво надзираној акцији у којој су полицајци чекали да дрога стигне како би је могли заплијенити.

Такође, није било могуће добити никакву информацију да ли је полиција за сад неког осумњичила због ових пошиљки која спадају у ред једних од највећих икада на подручју РХ. Највећа евидентирана запљена је она из 1999. када је у контејнеру управо у ријечкој луци пронађено 660 кг. Прошле године у Луци Плоче пронађено је 600 килограма.

(<стронг>Н1) Фото: Грго Јелавиц / ПИXСЕЛЛ 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

"Пут дроге"

06.06.2023 20:28

Јасно је и откуд толика подрска измедју банана дрзавица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Порота

06.06.2023 22:06

Садце мафија да то поново просверца и препрода..Несто смрди цим се то тако тајно одвија

ОДГОВОРИТЕ
Name

саса

07.06.2023 09:33

А чија ли је само.......

Name

Фатаморгана

07.06.2023 10:51

"Пусте" пола тоне, А 10 тона уђе другом страном. Вук сит, а овце на броју.

ОДГОВОРИТЕ