Детаљи трагедије: Дјечаци скакали са понтона и утопили се

Двојица тинејџера (16) јуче су се утопила у Савском језеру на Ади Циганлији. Претпоставља се да су обиљежавали крај школске године.

Србија 07.06.2023 | 10:12
Детаљи трагедије: Дјечаци скакали са понтона и утопили се

Марко Младеновић из Ронилачке јединице Жандармерије Србије рекао је за РТС да је дежурна екипа на терен изашла чим је добила позив и да су тијела брзо извучена. Апеловао је на грађане да не користе неуређена купалишта и да нарочито обрате пажњу на дјецу.

Дјечаци који су се јуче утопили у Савском језеру су били ученици Саобраћајне школе у Земуну и Техничке школе "Лола" у Железнику.

Младеновић је за РТС рекао да је дежурна екипа на терен изашла чим је добила позив и да је ронилац врло брзо пронашао оба тијела. Подсјетио је да купалишна сезона није почела, чак и на оним мјестима која су током љета предвиђена за купање.

"Они су били на месту где кајакаши имају своје тренинге. Ту су скакали са неког понтона", навео је Младеновић.

Истакао је да није познато да ли су дјечаци били под утицајем алкохола.

Младеновић је навео да МУП користи сваку прилику да преко медија и друштвених мрежа апелује на све грађане да се обрати пажња на дјецу поред воде и да не користе неуређена купалишта.

"Апелујемо на власнике сплавова, пловних објеката на рекама да се води рачуна о безбедности, да се користе заштитни прслуци и да се не улази у воду у алкохолисаном стању", напоменуо је Младеновић.

Истакао је да никако не треба ускакати у воду и помагати особи која се дави.

"Порука је да се никако не улази у воду, јер у тим ситуацијама када се неко бори за живот, он је склон да повуче другог са собом под воду. Наша препорука је да се или позове упомоћ или да се пружи неки чврсти предмет или уже на шта лице може или да се довуче до обале, али никако не улазити у воду за лицем које се дави", објаснио је Младеновић.

(РТС)  Фото: РТС

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ух

07.06.2023 14:26

А сто се непостави полиција, гдје је год опасно, оцито да се омладина незна цувати,туга до неба

ОДГОВОРИТЕ
Name

СР

07.06.2023 17:04

Дјецу цувају њихови родитељи и треба у сваком моменту знати гдје се дјете налази..тај однос родитељ-дјете се уци од малих ногу.Назалост све висе дјеце 9-их разреда заврсавају матуру уз алкохол и по кафанама и зато долази до оваквих трагедија.