Вучић: Имаћемо парламентарне изборе у Србији

- Као што је рекла Ана Брнабић, уколико она поднесе оставку, а ми то прихватимо, онда се распушта Скупштина, и идемо на пријевремене парламентарне изборе. За сада је јасно да ће се то догодити, али када видјећемо . казао је Вучић.

Србија 07.06.2023 | 20:04
Вучић: Имаћемо парламентарне изборе у Србији

"Прелазне владе неће бити", поновио је и вечерас предсједник Србије Александар Вучић.

- Као што је рекла Ана Брнабић, уколико она поднесе оставку, а ми то прихватимо, онда се распушта Скупштина, идемо на преијевремене парламентарне изборе. За сада је јасно да ће се то догодити, али када видјећемо - казао је Вучић.

- Прелазне Владе неће бити, за прелазну Владу је потребна моја одлука, а такви одлуку никада нећу донијети. Не зато што је то нечији политички хир, не пада ми напамет. То је разарање Србије. То би значило да Србијом управља тајкун. Док сам председник Србије поштоваћу самосталност Републике Србије - казао је Вучић.

Он је саопштио и мјере које су донијели за грађане Србије.

Најавио је да ће бити повећања плата у просвјети.

"За њих ће важити посебна правила од 1. септембра иде повећање плата 5.5 посто, а онда од првог децембра још 10,5 одсто, значи кумулативно 16 одсто.

- Када је реч о медицинским радницима, сестре и техничари добијају 5,5 посто, а онда 10 посто.

- Пензионерима ће од октобра пензије бити повећане 5,5 одсто, а од јануара 15 одсто, дакле скоро 21 одсто. Ускоро ћемо спустити и цијене хлеба, молићемо ММФ да нам омогуће да не повећамо цијене електричне енергије - казао је Вучић.

Обраћање премијерке Ане Брнабић

- Премијерка Ана Брнабић изјавила је вечерас у обраћању грађанима, у присуству председника Александра Вучића, да се трудила да свој посао обавља на најбољи начин и да је поносна на оно што је урађено.

"Не мислим да је све било савршено, али смо дали све од себе и борили се и мислим да имамо резултате са којима свако од нас, али и свако појединачно свако од наших грађана, ако је искрен и објективан, ипак, може да се поноси", нагласила је Брнабићева.

Истакла је да су  резултати јасни и да Србија никада није тако напредовала.

Брнабићева је напоменула да је то њен трећи мандат у  влади и да је напорно радила и давала себе у том послу.

"Рећи ћу да је један од мојих највећих легата електронска управа", рекла је премијерка и додала да је једино Вучић веровао у дигитализацију у време када је Србија ушла у то.

"Трагедија и монструозни злочини који су се догодили 3. и 4. маја шокирали су нас, дубоко нас људски погодили и померили и заиста дубоко променили и мислим да ова земља, ни свако од нас појединачно, након тих трагедија, никада више неће бити исти као пре тог 3. маја", рекла је она и још једном изразила најдубље саучешће.

Истакла је да је влада са председником Србије радила заједно и да су усвојили мере како би деца била безбеднија и да бисмо имали безбедније друштво.

Она је рекла да спремна да поднесе оставку. "Имате моју оставку на столу", казала је она и додала да је предсједник Србије упознат о томе, као и предсједник СНС-а Милош Вучевић. Она излаз из кризе види само у новим парламентарним изборима. Одлука је, каже она, на предсједнику Србије.

(БН/Тањуг)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

//

07.06.2023 20:20

СВАКА ВАМ ЧАСТ. СВЕ ЗНАМО И ВИЈЕРУЈЕМО. ПРАВИ ИСКРЕНИ БОРЦИ ЗА СРБИЈУ И СРПСКИ НАРОД. СРЕЋНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ХЕО

07.06.2023 21:20

Јос један доказ да АНА иВУЦИЦ нису залијепљени за своје фотеље само издајницка ОПОЗИЦИЈА хоц на власт силом и терором они немисле ниста добро СРБИЈИ и граданима СРБИЈЕ БАГРА

Name

Перо

07.06.2023 22:44

Нек ти за снају додје кад је тако цијенис

Name

Дензел

07.06.2023 20:41

Зар се толико укакио па сад и саком и капом даје

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

07.06.2023 20:51

Ма јел то могуце, да странци и њихови плаценици сто улицаре, имају право на захтеве. Макрон то растера воденим топовима и сузавцем. А сто би легална влас, попустала маргиналцима, улицарима, па где то има? До редовних избора нека улицаре, али мирно, па онда нека истакну кандидатуру, да гласаци казу ста мисле о њима. Са овим легалистима дрзава напредује, велика вецина је добро одабрала, па тако нека буде до редовних избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радана БЛ

07.06.2023 21:04

Тако је, вријеме је за јос боље људе! Праве патриоте!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

07.06.2023 21:58

Тако ради родољуб и демократа. На изборе, па нека народ одлучну шта жели. Дали жели напредак, бољи живот и просперитет за своју дјецу, или жели олоше, лопове, криминалце које плаћају странци. Првенствено Британци, Американци и Шиптари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

07.06.2023 22:19

Кад? Ма да их имаш свако 3 мјесеца џаба кад је та килава опозиција у Србији гора и од ове тзв наше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мс М

07.06.2023 23:05

Шта је са повећањем у Републици Српској, тј у бољем ентититету БиХ, и поред енормне инфлације и никад пунијег буџета ....пара нема. Дошла на наплату вишегодишња мегаломанија тзв патриота, који су на власти задњих 15 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дисидент

08.06.2023 06:36

Дакле, синдром једноумља и култа личности нас неће наоустити барем још двадесет година. Ипак, с горчином , закључујем да није до Милорада, до Вучића до … Ђукановића јер болест је у нама а они носе наш здравствени картон. Касно ми је да бјежим а још теже ми пада што су ми родитељи били непросвијећени а побјегли од Титовог једноумља , у Њемачку а ја остадох надајући се кад завршим све школе да ћу бити памет. А ли НЕ! Остадох заведена овца са овновима предводницима!

ОДГОВОРИТЕ