Камере ухватиле тренутак експлозије у Анкари (ВИДЕО)

У експлозији у главном граду Турске јутрос су лакше су рањена два полицајца, што су власти у тој земљи окарактерисале као терористички напад. Нападачи су неутралисани.

Свијет 01.10.2023 | 13:45
Камере ухватиле тренутак експлозије у Анкари (ВИДЕО)

Недуго након инцидента објављен је и видео снимак који приказује долазак починиоца тог дјела на лице мјеста и тренутак експлозије.

На снимку се види долазак аутомобила испред зграде Генералне дирекције за безбједност Министарства унутрашњих послова, из којег излази бомбаш самоубица, а непосредно након доласка испред улаза у зграду активиран је експлозив.

Снимак је на друштвеној мрежи X, раније познатој као Тwиттер, објавио турски новинар Рагип Соyлу, уз објашњење да је у тренутку доласка пред улаз зграде из возила испаљен хитац из лаког противоклопног наоружања, што је вјероватно довело до експлозије, преноси Н1.

У истој објави налази се и фотографија једног од настрадалих нападача.

Подсјећамо, турски министар унутрашњих послова Али Yерликаyа недуго након инцидента потврдио је смрт обојице нападача.

"Око 9.30 сати (по локалном времену. оп.а.) двојица терориста који су са мањим возилом дошли испред улаза Генералне дирекције за сигурност Министарства унутрашњих послова, извршили су бомбашки напад. Један од терориста се разнио, а други терориста је неутралисан. Током отворене ватре лакше су рањена два наша полицајца. Желим брз опоравак нашим херојима", навео је турски министар.

(Н1) Фото: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ето Видиш

01.10.2023 17:56

Срећа па су биле постављене камере, ко зна шта би било да није било камера ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

01.10.2023 18:50

Лосе и непрофесионално одрадјено...

ОДГОВОРИТЕ