Кавчани пратили функционере ДФ-а и "госте" из Београда

Кавчани договарали да “заждију” аутомобил којим је бивши српски рукометаш Владимир Мандић са тадашњим послаником ДФ-а Милом Божовићем дошао у град под Требјесом у фебруару 2021. Планирали и да “ишипкају” Божовића, а наводно су и куповали личне карте и плаћали да њихови “војници” на Грахову извижде представнике тадашње извршне власти

Регион 27.11.2023 | 15:34
Кавчани пратили функционере ДФ-а и "госте" из Београда

Припадници кавачког клана, надгледали су функционере некадашњег Демократског фронта уочи никшићких избора 2021. и договарали се да „заждију“ аутомобил којим је бивши српски рукометаш Владимир Мандић са тадашњим послаником ДФ-а Милом Божовићем, дошао у Никшић средином фебруара, али и да и „ишипкају“ Божовића, пишу данашње „Вијести“.

Наводно су и куповали личне карте и плаћали да њихови „војници“ на Грахову извижде представнике тадашње извршне власти.

То произилази, према писању Вијести и међусобне комуникације коју је одбегли полицајац Љубо Миловић преко криптоване СКАЈ апликације водио са ухапшеним полицајцем Петром Лазовићем и више особа, а чије транскрипте је црногорским истражитељима доставила Агенција Европске уније за спровођење закона. Лазовић је о томе причао и са шефом кавачког клана Радојем Звицером.


Миловић, који је на апликацији користио два налога, током дописивања око предаје килограм кокаина Никшићанину скривеном иза пина Ц4АЦ63, почиње разговор и око избора.

Из комуникације произилази да се та особа са којом се дописује презива Андријашевић.

„Никшић је сад пресудан за изборе, ако се ту добије, онда ћемо успети. Ако ту изгубимо, ништа не ваља“, пише Миловић претпоследњег дана 2020. године.

„Ево оћемо мало до Никшића да дођемо. Са екипом. Ови из тима, мало око политике. Зоран Лаз. Чуда чине Срби туда. Један посланик србски треба доћ данас тамо. Има ли момака ако буде требало“, пита Миловић 21. јануара 2021. године.

Причу о политици настављају десетак дана касније, 3. фебруара, када Миловић саговорник пита: Шта има по Никшићу, каква је атмосфера тамо“?

Добија одговор: Међу народом је да су ови Срби полудели. Све им се може и треба исцениратИ да нападну некога.

Дан касније Миловићу од исте особе стиже порука: Одосте ли у Нк то“.

Он одговара да није отишао али да јесу његови.

Његовог саговорника након поновне приче о „роби“ која је сишла у европску канту и 6. фебруара занима „има ли шта око избора“ у Никшићу.

Три дана касније, након што је Петар Лазовић обавестио да Влада Мандић долази у Црну Гору сасговорнику шаље фотографију аутомобила који, како је написао вози српски рукометаш Влада Мандић.

То вози Влада Мандић, Код ДНП би требало да су. Можеш ли обић. Влада Мандић је онај рукометаш, он је са њим и неки Шијан. Они су главни финансијери. Можеш ли обићи круг. Да видимо ђе ће, ако остане да ноћи горе да му га заждијемо.

Његов саговорник одговара да хоће, а потом пита, „ђе им бјеше канцеларија, мајку им је“ем, јер су сад све излијепили са „за будућност Никшића“.

Од Миловића добија инструкције па га извештава гласовним порукама.

Мандић „одмах крупном сачмом по колена“

О доласку Владимира Мандића у Никшић, кавчани су разговарали крајем јануара, а Миловић тада Лазовићу преноси што о томе рекао Борн – Радоје Звицер.

„Вели Борн за Мандића одмах крупном сачмом по колена“, пише Миловић 27. јануара.

Петар Лазовић, тадашњи припадник Сектора за борбу против организованог криминала и корупције, којим је руководио његов отац Зоран Лазовић, одговара:

Ххахахах. треба, нека га одеру.

Оће, само нека јаве одма кад уђу у Црну Гору. Да га упратимо исти трен, одговара му Миловић, а Лазовић констатује „тако најбоље“.

Непуних две седмице касније, Лазовић јавља да је Мандић ушао у Црну Гору.

„Ушао Мандић са Милом Божовићем“, ауди, шаље он на други Миловићев СКАЈ налог 12. фебруара око подне.

Миловић пита – куда, и добија одговор и регистарске ознаке.

На Добраково, Пг – ЈУ 996. Са Александром Јокићем исто“, шаље Лазовић.

Одбеглог полицајца занима, је ли Јокић из Котора, а овај му објашњава да не зна ко је, али да је црногорски држављанин настањен у Београду.

Неколико сати касније, Миловић пита:

Куда је Мандић, хоће ли у Будву или у Нишић. Лазовић му одговара да ће јавити, а онда подноси детаљан рапорт, да је паркиран поред просторија Демократске народне партије. Неђе уз улицу. Лазовић га пита је ли сигуран у то, јер зна да су полицајци чекали „госте“ а онда тражи и да их прате Миловићеви сарадници.

„Нека их упрате мало, па да га деремо. Частићемо, нека их упрате“

„Нека их упрате мало, па да га деремо. Частићемо, нека их упрате“.

Миловић му око 21 сат одговара да их полиција још држи. „Причају са Божовићем“…

Требали смо их болан нападнут. Шта их ови болан препречују, претресају, о јаду раде. Само ће отићи сад, а требало их је нападнут, шаље он Миловићу након чега га извештава, да ће стајати са стране, јер их претреса 20 инспректора и полицајца и на све мотре“.

Преко скаја осим фотографије аутомобила у ком су били Мандић, Божовић и Александар Јокић, кавчани су разменили фотографију на којој се види председник општине Никшић Марко Ковачевић, направљену док су их уходили кроз Никшић.

Потом одбеглом полицајцу шаље поруке:

Види, само лагано, слободно, кад се неђе паркирају, само да му га избушимо и ето“.

„У сред дана, треба сутра ако буду ту, само наиђем, опалим један шаржер у ауто и ћао“…

„Знаш ли колико полицајаца, брука“…

„Треба ноћас ако остану ође да спавају, ауто им избушити, 150 метака у њега опалит“…

(Вијести.ме) Фото:Курир

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Правник

27.11.2023 16:45

Кад це СКY БиХ на видјело? Општепознато је су ови мале маце како се код нас радило. А ради се и даље...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Правник

27.11.2023 17:07

Цуј ово мале маце ,е мој ПРИПРАВНИЦЕ !

Name

Јесу ли..

28.11.2023 04:44

капацитети у спужу попуњени

Name

Интересантно,

27.11.2023 19:48

Гдје год се шта дешава, ови Мандићи присутни.

ОДГОВОРИТЕ