Хрватска повлачи двије серије Ибупрофена

Хрватска агенција за лијекове и медицинске производе објавила је да се с полица апотека повлачи познати лијек против болова.

Регион 27.11.2023 | 20:09
Хрватска повлачи двије серије Ибупрофена

У саопштењу наводе како компанија Мибе Пхармацеутицалс д.о.о. у сарадњи с Агенцијом за лијекове и медицинске производе (ХАЛМЕД) проводи повлачење серија 211103 и 211104 лијека Ибупрофен Мибе 400 мг филмом обложене таблете из административних разлога.

Серије лијека повлаче се у складу с чланом 113. ставом 2. Закона о лијековима, према којем серија лијека може бити у промету најдуже 18 мјесеци након истека или укидања одобрења за стављање у промет, ако јој прије не истекне рок трајања, преноси Дневник.хр.

Повлачење наведених серија лијека не односи се на квалитет, безбједност и дјелотворност лијека, стога пацијенти лијек могу наставити користити до истека рока трајања означеног на паковању.

"На тржишту Хрватске у промету су доступни други лијекови с истом дјелатном твари, истог фармацеутског облика и исте јачине, других произвођача, стога повлачење предметних серија лијека не угрожава редовиту опскрбу тржишта", наводе из ХАЛМЕД-а.

(Агенције)  Фото:Пиxабаy

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Конотација

28.11.2023 11:45

Треба просирити ЕУ, нема висе смеце гдје да се отклања..

ОДГОВОРИТЕ