Гоогле ускоро почиње брисати неактивне налоге

Компанија Гоогле ће од 1. децембра почети да брише "неактивне" налоге, што подразумијева све налоге који нису коришћени најмање двије године.

Свијет 27.11.2023 | 22:52
Гоогле ускоро почиње брисати неактивне налоге

То значи да ће мејлови, видео-снимци, фотографије, документа и било који други садржај који се налази на том налогу бити избрисан.

Из компаније су навели да би налози који нису коришћени дуже вријеме могли да буду компромитовани, као и да најчешће имају мање безбједносних провјера и немају двоструку аутентификацију.

"Као резултат тога, ови налози могу да буду отети и коришћени за нежељену пошту или други злонамјерни садржај, као и за крађу идентитета", наводе из Гоогле-а.

Најлакши начин да налог остане активан јесте да се корисник пријави најмање два пута годишње, преноси агенција АП.

Осим тога, налог неће бити деактивиран уколико се преко њега користи Гоогле претрага или гледа YоуТубе.

(Агенције) Фото:ЕПА-ЕФЕ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мишо

28.11.2023 04:57

Гоогле је у Фебрубрару измијенио начин рада и објава укинуо је корисницима нешто што су годинама користили и сви били задовољни, није проблем што је увео да се плаћају објаве него је проблем што овај нови начин рада и објава није ни приближан ономе бившем на кои су корисници годинама навикли.Многима корисницима је то створило велике проблеме и многи људи су се жалили али тај исти ненародни Гоогле је и даље оставио тај свој нови програм уз изговор да су то корисници тражили што није тачно многи су се питали зашто нешто мјењати ако је народ стим задовољан и на то је навикао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Публицк

28.11.2023 09:19

Глобална контрола смањује зону дејстава..

ОДГОВОРИТЕ