Улов од милион евра код возача камиона из БиХ

- Припадници њемачке царине у камиону словеначких таблица за чијим воланом је био држављанин Босне и Херцеговине (23) пронашли су 15 литара течности која представља основну сировину за производњу амфетамина.

Свијет 28.11.2023 | 22:54
Улов од милион евра код возача камиона из БиХ

Два канистера, од 10 и пет литара налазила су се у задњем дијелу камиона, а припадници царине су знали за то јер им је дојавила гранична полиција. Наиме, они су на излазу са пута А8, у близини Васервизена зауставили камион и одмах привели возача из БиХ.

Портпарол истражног одјељења њемачке царине Кристијан Шутенкопф рекао је да је спорна течност била у два канистера, која су била сакривена међу робом коју је возач превозио. Како је он рекао, у једном канистеру се налазило тзв. амфетаминско уље.

„Од те количине може да се произведе око 50 килограма амфетамина, који онда иде у уличну продају. Ако узмемо у обзир да се амфетамини на улици продају и до 20 евра, то значи да ова два канистера вриједе милиона евра, рекао је он.

Амфетамини се продају као стимуланс под именом „спеед“ или „пеп“. Дјелују на централни нервни систем, изазивајући ослобађање норепинефрина и допамина. Њихово дјество траје између шест и 12 сати.

Иначе, како кажу из царине, да је течност баш у овом камиону сазнали су путем „међународне размјене информација“.

Из царине кажу да је ово изузетан успјех за њих јер се ради о опасној супстанци.

(<стронг>Независне) Фото:  Сцреенсхот/Билд.де 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Е мој Боже

28.11.2023 23:25

Е моје дијете, 23 године и друкали те ови мафијаши јер си био њихова мула за сићу, а камион са 1000 литара је прошао без проблема, млади мисле лако доћи до пара а на крају заврше у затвору, нек ти је Бог на помоћи, надам се да ће ти ово бити школа а и другима да се неупуштају у овакве работе, још си добро и прошо, многи главу изгубе,.

ОДГОВОРИТЕ
Name

агент

29.11.2023 07:35

тако млад, повезан је са неким; оцем, рођаком...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прњавор

29.11.2023 08:34

Питање јел глупи босанац знао шта је уопште то..ја 1 незнам од чега се ста и како прави..вечина возача вози сто му се натовари..негледа и нелупа главу пуно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ко високо лети...

29.11.2023 11:13

Овакве радње се драстицно казњавају у неким дрзавама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обицан цовјек

29.11.2023 13:09

Овог возача драстично казнити,а и натјерати га да пропјева за кога је радио,па и тога бизнисмена дроге стрпати у затвор,колико су само дјеце убили и отровали до сада

ОДГОВОРИТЕ