ХЕ на Дрини троше 300.000 КМ на промоцију

– „Хидроелектране на Дрини“ планирају за годину дана потрошити 292.500 КМ како би у медијима промовисали рад овог предузећа.

Република Српска 29.11.2023 | 21:17
ХЕ на Дрини троше 300.000 КМ на промоцију

Тендером који су објавиле „ХЕ на Дрини“, које послује у склопу „Електропривреде РС“, предвиђено је закључење оквирног споразума са једним добављачем на 12 мјесеци.

Један од критеријума за додјелу овог уговора вриједног 250.000 КМ без ПДВ, односно 292.500 КМ са ПДВ-ом је најнижа понуђена цијена.

Осим цијене наведени су и други услови које морају испунити заинтересовани понуђачи, а који су до детаља прецизирани у тендерској документацији.

Тако заинтересовани понуђачи морају доказати да су успјешно реализовали минимално један уговор чија вриједност не смије бити мања од 100.000 КМ без ПДВ, а који је сличан предмету набавке, у претходне двије године или од датума регистрације.

Прецизирано је и да је неопходно да извршилац услуге „обезбиједи дистрибуцију и емитовање пословних вијести и информација на телевизијским и радио станицама те интернет порталима“.

 „ТВ станица на којој је планирано емитовање материјала мора имати квалитетно емитовање на подручју бар једне регије у РС, минимално у ХД резолуцији“, наведено је у тендерској документацији.

Услов је и да ТВ станица на којој је планирано емитовање мора имати портал, путем којег је планирано објављивање информација.

Осим тога прецизирана је и опрема са којом заинтересовани понуђачи морају располагати и то минимално са по пет ТВ камера и сниматељских екипа, два професионална фото-апарата, пет монтажних јединица, од којих је бар једна мобилна, расвјетна тијела и снимаче звука те бар један дрон за снимање из ваздуха.

„Понуђач мора имати могућност да у сваком тренутку може емитовати садржаје уживо са минимално пет различитих локација. С обзиром на то да је сједиште „Електропривреде РС“ у Требињу, а да је економско/пословни центар у Бањалуци и да постоји потреба за гостовања представника у телевизијским емисијама, неопходно је да понуђач обезбиједи промоцију, путем ТВ станице која има на располагању телевизијски студио минимално у Бањалуци, Требињу и Источном Сарајеву и може уживо да реализује студијска гостовања, те да у сваком тренутку може послати сниматељску екипу у општину Вишеград, сједиште „Хидроелектране на Дрини“ и исти дан припремити и емитовати договорене садржаје“, наведено је у тендерској документацији.

Осим тога прецизирани су и остали рокови за објаву материјала. Тако је наведено да интернет портали и друштвене мреже на којима је планирана објава информација морају објављивати садржаје у року од два сата од достављања материјала.

„Радио станица на којој је планирано емитовање мора имати квалитетно покривање минимално подручја Вишеграда те да садржаји буду објављени у року од два часа од достављања материјала“, наведено је у тендеру на који заинтересовани могу доставити понуде до 4. јануара идуће године.

„ХЕ на Дрини“ само настављају праксу руководства ЕРС и осталих зависних предузећа која су ове године потрошли милионе КМ како би побољшали свој имиџ.

Подсјећамо, ЕРС је у мају мало познатој фирми „Грудис“ из Бањалуке дала уговор вриједан 7,6 милиона марака да је рекламира на спортским, културним, хуманитарним и другим манифестацијама.

Недуго затим и директори зависних предузећа су одријешили кесу и кренули у трошење новца за те сврхе, о чему је ЦАПИТАЛ писао у тексту Директори се угледали на Петровића, дијеле милионе на рекламирање монопола.

(Цапитал) Фото: Пиxабаy

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Вишеград

29.11.2023 21:36

Боже помози им,не знају шта раде.пи кастига

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛЕ ЛАКИЋ

29.11.2023 21:43

Зашто ће нама реклама, народ зна чиме се ми бавимо. Лука срам те било, наговориш малог медиокритета Перишића да некоме намјести 250 000 КМ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јасно

29.11.2023 22:20

Зато нема радницима за повећање плате бар за пола стопе инфлације. Појела, попила и потрошила господа руководиоци. Откуд им виле, станови, кола, дјеца се проводе по иностранству? Њихова плата није ни близу имовине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

29.11.2023 22:23

Тросе они сви задузују се и пљацкају али кад небуде висе имали ста онда це Лопови против Лопова! Кум на Кума!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједорчанин М.

29.11.2023 22:36

Стичем утисак да се на све начине измиŝља и чини како и на који начин да се извуче лова из државних фирми просто да их опустоŝе јер знају да губе изборе,после нас потоп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

30.11.2023 00:17

Они нас цувају и краду у име Бога и Народа и Црква им даје Ордене који Народ подрзаје ове Лопове ја сигурно не!

Name

Везе

30.11.2023 07:19

Ти немаш.

Name

+

30.11.2023 07:15

Баш Боже помози. Да ли ти људи мисле, да им неће Народ судити. Право ради и никог се не бој. Зар је толико будала сложно и раде на пропасти, свега доброг. Сељак од БЛ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

//

30.11.2023 07:16

Само се измишља, како заједница све покрадено. СНСД.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

30.11.2023 08:03

Зато немају акционари дивиденду већ задњих пет година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сл

30.11.2023 14:08

Увести скенере отиске прстију камере посматраце и постено избори.и ако победе опет поред свега тога онда се масоцно селити даље у пм .буквално сваки дан вјести тендери концесије милиони и увјек исти људи иста имена!па зар је народ толико глуп слеп или је толико препадут од резима да несме да писне.

ОДГОВОРИТЕ