Ватерполисти Србије савладали и Њемачку

- Ватерполисти Србије победили су Немачку резултатом 14:6 (3:2, 5:2, 2:2, 4:0) групе Ц Друге дивизије на Европском првенству које се одржава у Хрватској.

Остали спортови 07.01.2024 | 20:29
Ватерполисти Србије савладали и Њемачку

После декласирања Израела, Србија је била убедљива и против Немачке, најјачег ривала у групи. Изабраници Уроша Стевановића су од почетка меча имали предност, а већ после полувремена је било јасно да ће славити јер су имали плус пет. 

Најефикаснији у редовима Србије био је Марко Радуловић са четири гола, три је дао Душан Мандић, по два капитен Никола Јакшић и Немања Вицо, а по један Страхиња Рашовић, Сава Ранђеловић и Немања Убовић. Свих шест голова за Немачку дала су три играча, по два пута су се у стрелце уписали Фин Шуце, Денис Стрелезкиј и Никлас Кај Шипер. 

У последњем мечу групе Ц Србија ће прекосутра играти против Малте, а тај дуел ће уједно одлучити и да ли ће "делфини" бити први у групи. 

Директан пласман у четвртфинале ЕП избориће по две најбоље пласиране репрезентације из група А и Б. Трећепласиране и четвртопласиране селекције из група А и Б играће у осмини финала са две првопласиране репрезентације из група Ц и Д.

Европско првенство у ватерполу, које је одузето Израелу због рата у тој држави, одржава се у Загребу и Дубровнику и трајаће до 16. јануара 2024. године. Титулу првака Европе брани Хрватска која је као домаћин славила 2022. године. 

ЕП је истовремено и квалификационо такмичење за Олимпијске игре, најбоље пласирана селекција ће у Париз, уз напомену да визу већ имају Мађарска, Грчка и домаћин ОИ Француска.

(Тањуг) Фото: Спортал/Блиц

Коментари / 0

Оставите коментар