Град забијелио Сплит, пијавица код Шолте (ВИДЕО)

Снажно грмљавинско невријеме је мало након 13 часова захватило Сплит и околину. У кратко вријеме је, зависно од насеља, пало од 20 до 50 литара кише по метру квадратном.

Регион 02.03.2024 | 16:49
Град забијелио Сплит, пијавица код Шолте (ВИДЕО)

Како обично бива код јаких оборина у кратком времену, систем одвода је заказао па су се неке градске саобраћајнице нашле под водом.

Додатан проблем представљао је веома јак град, а на Жњану се понегдје нашло 20 до 30 центиметара наноса града што је возачима донијело велике проблеме.

Невријеме је захватило и друге дијелове Далмације.

Око 9.30 часова близу јужне обале Шолте појавила се пијавица која се задржала на мору пуних пола сата. Срећом, није стигла до обале те није проузроковала штету, пишу медији у Хрватској.

Снажно грмљавинско невријеме протекле ноћи захватило је дијелове сјеверне Далмације, а најгоре је прошло подручје Светог Филипа и Јакова где је било бујица, а наноси града су достизали и пола метра што је задало пуно посла ватрогасцима и комуналним службама.

Средином дана изражено грмљавинско невријеме захватило је дијелове Шолте и Чиова, а на Чиову је пало 40-ак литара кише по квадратном метру.

Послије 13.00 грмљавински облаци захватили су подручје Сплита, па је на западу града пала велика количина кише.

У Хрватској, у подручјима изнад 1.500 метара надморске висине пада снијег, па је тако на врху Динаре температура ваздуха пала на 0 степени, уз неколико центиметара новог снијега, пренијела је Далмација данас.

(Далмација данас) Фото: Далмација данас

Коментари / 0

Оставите коментар