Рок истекао, Београђани иду на нове изборе

 "Оно што сам вам и рекао - избори", поручио је Фила и закључио седницу.

Србија 03.03.2024 | 10:32
Рок истекао, Београђани иду на нове изборе

 Скупштина града Београда није данас конституисана, пошто је председавајући Тома Фила констатовао да поново нема кворума и да је истекао рок за формирање власти у главном граду.

 Фила је на почетку седнице рекао да нема кворума и да се нису испунили услови за конституисање градског парламента.

 "Оно што сам вам и рекао - избори", поручио је Фила и закључио седницу.

 У сали није било одборника ни власти ни опозиције.

 Ово је био трећи покушај конституисања скупштине, односно седница којом је председавао Тома Фила је први пут одложена 19. фебруара због недостатка кворума, а потом и 1. марта из истог разлога.

 Председник Привременог органа и потпредседник Српске напредне странке Александар Шапић саопштио је јуче да је Председништво Српске напредне странке једногласно донело одлуку да се иде на нове београдске изборе.

 Према Закону о локалној самоуправи, уколико се не конституише скупштина у року од два месеца од објављивања резултата избора (3. јануара 2024. године) именује се привремени орган и расписују избори.

 Пошто данас није конституисана Скупштина града, односно нису  изабрани  председник Скупштине града и секретар, створени су услови да се распишу нови избори.

(Тањуг) Фото: Тањуг

 Те изборе треба да распише председник Скупштине Србије у року од месец дана, а да се одрже у року од 45 до 60 дана од дана расписивања избора.

 Влада треба да именује Привремени орган који ће до избора руководити градом.

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Логика

03.03.2024 10:39

Треба да стоји "ново-поновљени избори".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ух

03.03.2024 14:54

Потврђено, крали су, ови наши гласачи из Босне баш усрали мотку, није ми јасно откуд им идеја да би својим гласом требало да уређују нечију кућу.Брат је брат али кућа је његова ствар

Name

+

03.03.2024 13:12

Много сте ви беспослани и хоћете да СЕЉАЦИ ПОЦРКАЈУ РАДЕЋИ, ДА ВАС НА ЈАДЛАМА ХРАНЕ. Нерадници једни. ФУЈ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирослав

03.03.2024 18:44

Ако опет изгубе улицари, опет це драмити по ЕУ, тразити санкције за Србију, или мозда бомбардовање? И тако избори из месеца у месец, док нас улицари не узјасе. Е моја Србијо, ко све ти прети, и ко те све зели урусити, цак и неки бедни ново Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сељо Бељо

03.03.2024 23:26

Затуцаност је опасна ствар чобане!