Притвореник тешко повриједио полицајца у Подгорици

Један полицијски службеник био је распоређен на пословима обезбјеђивања, а други је обављао радни задатак у дежурној служби, казали су из УП.

Регион 03.03.2024 | 12:15
Притвореник тешко повриједио полицајца у Подгорици

Подгоричанин Зоран Вукчевић (38) осумњичен је за тешко убиство у покушају, након што је у ноћи између петка и суботе тешко повриједио полицајца Дежурне службе Одјељења безбједности Подгорица Мића Радовића.

Полицајац је у нападу задобио тешке повреде главе - напрснуће лобање, због чега је хоспитализован на Одјељењу неурохирургије Клиничког центра у Подгорици.

Према незваничним информацима “Вијести”, осумњичени Вукчевић, који је прије два дана ухапшен због серије тешких крађа на Конику, тражио је од службеника УП да га из “бетоњерке” одведе до тоалета.

Током спровођења он је, како се вјерује, силовито ударио полицајца у главу, а потом покушао да побјегне...

Тада су реаговали службеници Дежурне службе, који су савладали притвореника.

“Лице је савладано уз употребу средстава принуде - физичком снагом, и смјештено у просторију за задржавање”, саопштили су званично из Управе полиције.

Они истичу да је тужилац у Вишем државном тужилаштву у Подгорици одлучио да квалификује кривично дјело тешко убиство у покушају.

Објашњавају и да је Радовић био радно ангажован на обезбјеђењу просторија за задржавање.

(Вијести) Фото: Илустрација/Борис Пејовић

Из те безбједносне институције су, одговарајући Вијестима, казали да су у моменту када је Радовић повријеђен, у просторијама за задржавање боравиле двије ухапшене особе.

“Један полицијски службеник је био распоређен на пословима обезбјеђивања истих, а други службеник, сходно потребама службе, обављао је тренутни радни задатак у дежурној служби”, појаснили су.

Додају и да се број полицијских службеника који су распоређени на пословима обезбјеђивања просторија за задржавање одређује у зависности од безбједносне процјене:

“Тачније категоризације лица која бораве у просторијама за задржавање”.

Појаснили су и да се просторије за задржавање обезбјеђују физичким присуством полицијских службеника:

“Као и системом видео надзора чији мониторинг се врши у самим просторијама за задржавање и у просторијама дежурне службе”.

Истичу и да је током фебруара у просторијама за задржавање Одјељења безбједности Подгорица, по различитим основама (кривична дјела и прекршаји), боравило укупно 315 особа:

“Што је у просјеку 11 лица у периоду од 24 сата”, казали су из УП.

Пријети казна од најмање десет година

За покушај тешког убиства полицијског службеника Вукчевић може бити осуђен најмање десет година затвора.

Према Кривичном законику, ко са умишљајем започне извршење кривичног дјела, али га не доврши, казниће се за покушај кривичног дјела за које се по закону може изрећи казна затвора од пет година или тежа казна.

“Као започињање извршења кривичног дјела сматра се и употреба одређеног средства или примјена одређеног начина извршења, ако су они законом одређени као обиљежја кривичног дјела”, пише у КЗ-у.

Коментари / 0

Оставите коментар