Због негативне рецензије за парадајз пире прети јој затвор!

Жена из Нигерије се суочава са седам година затвора јер је написала критичку онлајн рецензију парадајз пиреа.

Занимљивости 01.04.2024 | 16:17
Због негативне рецензије за парадајз пире прети јој затвор!

Чиома Околи, која има велики број пратилаца на Фејсбуку, написала је у онлајн рецензији да је конзерва Нагико Микса парадајза, коју је направила нигеријска компанија Ерисцо Фоодс, „преслатка“.

Чиома Околи, 39, замолила је својих 18.000 пратилаца да поделе своја размишљања о сосу од парадајза, што је изазвало низ одговора.

Међутим, жена која тврди да је брат креатора мешавине парадајза, коментарисала је објаву госпође Околи рекавши: „Престани да квариш производ мог брата. Ако ти се не свиђа, употребите други, а не да га критикујеш на друштвеним мрежама или позови корисничку подршку.'

Госпођа Околи је одговорила: 'Помозите ми да посаветујем вашег брата да престане да убија људе својим производом, јуче сам први пут користила и то је чисти шећер.'

Неколико дана након размене порука, ухапсила ју је нигеријска национална полиција док је била у цркви и одведена је у затвор.

Да би добила кауцију, Чиома Околи је морала да се јавно извини, али је њен адвокат рекао да је то било под принудом.

Чиома Околи је оптужена за заверу са још две особе са намером да „подстакне људе против Ерисцо Фоодс Лимитед“ знајући да су наведене информације лажне“.

Ако буде осуђена за "злочин", Чиома Околи, која је тренутно трудна са својим четвртим дететом, могла би да проведе седам година у затвору.

Ерисцо такође тужи госпођу Околи у грађанској парници тражећи одштету од 2,8 милиона фунти, након што је „неколико добављача“ престало да послује са компанијом након њене рецензије..

(ескспресвести.рс)

Коментари / 0

Оставите коментар