Тинејџер прогутао новчић који му се заглавио у гласним жицама

Један 14-годишњак из Калифорније прогутао је новчиц́ који је морао да се хируршки извади под анестезијом након што се заглавио у његовим гласним жицама! Тинејџер је доживео чудну несрец́у када му је новчиц́ који је прогутао ушао у гласне жице.

Занимљивости 11.04.2024 | 17:39
Тинејџер прогутао новчић који му се заглавио у гласним жицама

Јадни момак је некако прогутао четвртину, која је уместо да прође низ једњак, кренула у дисајне путеве и убацила се као аутомат. Традиционално је рута нејестивог предмета обично иде према стомаку, а затим напоље природним путем.

Међутим, у случају овог несрец́ног 14-годишњака из Калифорније, била је потребна медицинска помоц́ да би се уклонио. Лекари који су лечили тинејџера у болници поделили су своју причу у недавном клиничком извештају објављеном у Нев Енгланд Јоурнал оф Медицине

rendgenski snimak novćića u glasnim žicama <фигцаптион ид="цаптион-аттацхмент-35633" цласс="wп-цаптион-теxт">рендгенски снимак новћића у гласним жицама

У њему су испричали како су открили и безбедно уклонили кварт из његовог необичног и ризичног скровишта.

<стронг>Након што је прошао кроз гласне жице и глотис, новчиц́ је завршио заглављен у субглотису, што је сиц́ушно подручје које се налази између гласних жица и душника.

На срец́у, када је дечак стигао у хитну помоц́, његови главни проблеми били су промукли глас и тешкоц́е при гутању.

Лекари су приметили да је дисао удобно и без балавице, али су брзо приметили опасност у дисајним путевима када су уочили новчиц́ на његовим снимцима извештава ДаилyСтар

“Страна тела дисајних путева – посебно она у трахеји и ларинксу – захтевају хитно уклањање како би се смањио ризик од респираторног компромиса”, написали су у извештају НЕЈМ.

<имг цласс="сизе-фулл wп-имаге-35632" срц="хттпс://занимљивостидана.цом/wп-цонтент/уплоадс/2024/04/новциц-гласне-зице-сл2.јпг" алт="новћић у гласним жицама" wидтх="505" хеигхт="480" />новћић у гласним жицама

Тинејџер је примио општу анестезију јер су лекари користили дугачке оптичке пинцете, усмерене камером, да уклоне новчиц́ са његовог тесног места.

Затим су поново прегледали дечакове дисајне путеве након што су зграбили новчиц́ и приметили улцерације на свакој страни које су одговарале ребрастој ивици новчиц́а. Када је новчиц́ извађен, дечакови симптоми су се побољшали и он је отпуштен, известили су лекари.

(<а хреф="хттпс://занимљивостидана.цом/занимљивости/децаку-се-новциц-заглавио-у-гласним-зицама.хтмл">занимљивостидана.цом)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дарио Дјапа

13.04.2024 03:11

Ја сам прогутао кликер па ником ниста

ОДГОВОРИТЕ