Фудбалери Борца прошли у финале Купа БиХ

Фудбалери Борца пласирали су се у финале Купа БиХ, након што су у двомечу били бољи од Широког Бријега.

Спорт 16.04.2024 | 20:05
Фудбалери Борца прошли у финале Купа БиХ

Борац је прије 13 дана у првом мечу који се играо на Пецари стекао почетну предност, након што је славио са 3:1.

Било је јасно да црвено-плави имају велику предност и да ће Широки тешко успјети да направи изненађење и да преокрене резултат, а меч у Бањалуци завршен је резултатом 2:1 за Борац, па су изабраници Винка Мариновића тако са укупних 5:2 отишли у финале.

Измијешали су поставе и један и други тренер, а киша у граду на Врбасу додатно је отежавала играчима услове за игру.

Није било виђена ниједна велика прилика у првих 40 минута, а онда до краја полувремена Пејовић на једној и Мишић на другој страни могли су да постигну голове за своју екипу, али је резултат остао непромијењен.

У другом полувремену такође није виђен велики број прилика. Наду Широком Бријегу да може до изједначења у коначном резултату донио је Марко Матић у 69. минуту. Ипак тргнуо се Борац онда и заиграо много агресивније у нападу.

Играо се 77. минут када се лопта из шеснаестерца одбила до Стефана Фићовића, а овај прелијепим волеј ударцем погодио мрежу Широког Бријега и отклонио све дилеме око путника у финале Купа БиХ.

Тачку на и ставио је резервиста Дамир Хреља у 87. минуту сусрета, када је након прелијепе акције на малом простор сам изашао испред голмана Широког, а није му било тешко да лопту пошаље у мрежу.

Борац ће у финалу играти против бољег из дуела Слога Добој – Зрињски, а први меч завршен је неријешено 0:0.

(Српскаинфо) 

Коментари / 0

Оставите коментар