Вучић: 11 година бруталних лажи, а ЗСО није формирана

- Председник Србије Александар Вучић рекао је да је данас 11 година од усвајања Бриселског споразума, 11 година   бруталних лажи и 11 година колико није испуњена обавеза формирања ЗСО.

Србија 19.04.2024 | 14:00
Вучић: 11 година бруталних лажи, а ЗСО није формирана

Он је рекао да 11 година није мало, и да је за то време било свакодневних бесмислица измишљања и правдања, неиспуњавања онога што су потписали и Београд и Приштина, али и ЕУ.

Успјешна вежба Вихор, војска ће убудуће бити тако организована

- Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је веома задовољан резултатима вишедневне Здружене тактичке војне вежбе "Вихор 2024"  и да би наша војска у будућности требало да тако изгледа.

"Морамо да се ослободимо принципа три бригаде и ово је начин на који би требало то да изгледа у будућности. Тако ћемо организовати нашу војску", поручио је Вучић по завршетку вежбе.

Он је честитао министру одбране Милошу Вучевићу, генералу Милану Мојсиловићу и свим војницима на успешном извођењу вежбе и истакао да је на њој представљено много нове технике.

"Чак и тенкови из резерве изгледају како треба да изгледају. То су потпуно нови, модернизовани тенкови. Могли сте да видите више типова дронова, од оних извиђачких до дронова камиказа "комараца" и "осица", који су радили у пару. Мислим да је 12 или 13 од 15 дронова камиказа погодило своје циљеве. И сада улазимо полако снажније у производњу тих дронова", рекао је Вучић.

Он је изразио задовољство што су и приватне компаније обавиле добар посао и да то говори да смо на добром путу да направимо индустрију дронова, која ће моћи да подмири потребе Војске Србије.

"Могли сте да видите и типове ваздуплова у њиховом налету и бојевом гађању и задовољан сам нашом војском, али морамо још много да радимо, да поправљамо, да купујемо, да се ослањамо додатно на нашу намеску индустрију. То је важно за нас", констатовао је Вучић.

Он је истакао да је све то у односу на пре 10 година скоро све ново.

"Готово да ништа нисмо имали пре само 10 година и то показује колико је Србија напредвала и колико је успешнија и колико је улагала у своју одбрану и своју слободу и независност", закључио је Вучић.

(Тањуг) Фото: Тањуг 

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Рамбо

19.04.2024 14:38

И наравно,наредних петнаест дана је кључно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

19.04.2024 14:51

Варали су те Вуцицу тосу лазови посебно Борељ.Лајцак Ескобар и други стално лазу једно прицају а друго говоре. Такосу увијек радили. Тотије исто ко и БиХ обецавају а никад неце уци у Е.У лазу ко и Македонију А ови јадни Балкаци вјерују мафији. Само дебели разлози и удес прекореда као и Хрвацка угуралије Свабе ради мора и много другог а Бугарска и Румунија исто ради излазка на море. Запад лазе Србију ко.стоје и Меркелова признала Путину дасу све лагали и Мински споразим доксе Украина ненаоруза. Тако исто замајавају и Србију Македонију Ц.Гору и БиХ Тосу окорели лазови и гов.....нари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

папи

19.04.2024 15:25

Пријатељу да тебе није мождани отресо

Name

Идеално

19.04.2024 14:57

Ма не да Србија прије десерт година ниста није имала...ма она није ни постојала док ти ниси досао и тако је настала и Србија... А сто се тице лагања једанаест година некога, то исто ти радис и лазес српски народ, цак мало и дузе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Питање Предсједнику

19.04.2024 14:58

То сто је друга страна склона манипулацији оправдава њихов циљ. Али ста оправдава формално-правни оквир којим се Србија одрице КиМ-а? ЗСО је у свему томе обецање "лудом радовање"!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

19.04.2024 15:40

Подрска за Александра Вуцица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брат

19.04.2024 16:10

Предсједнице Вуцицу постујем све сто сте урдили за Србију и Српску!Али Вас молимо да се мало одмакнете од Додика,Стевандица и приколица!Сједните и поразговарајте са обицним народом Српске или поразговарајте са Милицевицем,Вуканом,Црнатком да цујете ко су Додик и његове приколице који су све покрали и унистили економски и демографски Српску!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ддавид ка Брат

19.04.2024 18:03

Свака част за коментар... подржавам

Name

Дарио Дјапа

19.04.2024 20:11

Александар Вуциц неце прицати са таквима које сте навели осим са Милорадом Додиком

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарио Дјапа

19.04.2024 20:14

Србија се никада неце одреци КИМ

ОДГОВОРИТЕ